Πολωνία | Προμήθεια πυραύλων JASSM-ER από ΗΠΑ
Defence Redefined
Published on 29/05/2024 at 08:56

Σύμβαση ύψους 735 εκατ. δολαρίων υπέγραψε χθες η Πολωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προμήθεια πυραύλων αέρος-εδάφους JASSM-ER, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Βλαντισλάβ Κοσινιάκ- Καμίζ.

Η Βαρσοβία δαπανά περίπου το 4% του ΑΕΠ της για την άμυνα, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κρατών-μελών του NATO, και την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την παράδοση αεροδιαστημικού συστήματος αναγνώρισης ύψους 960 εκατομμυρίων δολαρίων για την επιτήρηση των βορειοανατολικών συνόρων της.

Σύμφωνα με το πολωνικό υπουργείο Άμυνας, οι παραδόσεις των πυραύλων AGM-158 JASSM-ER (Joint Air-to-Surface Standoff Missile) της Lockheed Martin θα γίνουν από το 2026 ως το 2030 και αυτοί έχουν βεληνεκές περίπου 1.000 χλμ.

Η Πολωνία διαθέτει ήδη πυραύλους JASSM εμβέλειας 370 χλμ, μέρος του οπλισμού των αμερικανικής κατασκευής μαχητικών πολλαπλών ρόλων F-16 της πολεμικής αεροπορίας της.

Η Βαρσοβία δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Διαβάστε επίσης: Rapid Dragon | Εκτόξευση πυραύλου πλεύσης JASSM από αμερικανικό τακτικό μεταγωγικό αεροσκάφος MC-130 – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This