Παραγουάη | Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με… ανύπαρκτη χώρα
Defence Redefined
Published on 01/12/2023 at 11:50

Υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης της Παραγουάης καθαιρέθηκε από το αξίωμά του, επειδή υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας που προέβλεπε τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με μια χώρα που… δεν υπάρχει.

Ο Αρνάλντο Τσαμόρο, πρώην προσωπάρχης του υπουργείου Γεωργίας, ανακοίνωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους την καθαίρεσή του. Εξήγησε ότι η αιτία ήταν ότι τον Οκτώβριο υπέγραψε μια συμφωνία με εκπροσώπους των “Ηνωμένων Πολιτειών της Καϊλάσα”, ενός ανύπαρκτου νησιού βορείως της Νότιας Αμερικής.

Στο μνημόνιο, που φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου, ο Τσαμόρο συγχαίρει τον εντιμότατο Νιτιανάντα Παραμασίβαμ, τον ηγεμόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Καϊλάσα και εκτιμά τη συμβολή του στον ινδουισμό, την ανθρωπότητα και τη Δημοκρατία της Παραγουάης. Συνιστά η κυβέρνηση της Παραγουάης να επιδιώξει ενεργά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Καϊλάσα και στηρίζει την ένταξη τους σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και στα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της Παραγουάης, ο “εντιμότατος ηγεμόνας” της Καϊλάσα είναι στην πραγματικότητα ένας Ινδός, καταζητούμενος στη χώρα του.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για “διαδικαστικά λάθη” του στελέχους του, τονίζοντας ότι το εν λόγω έγγραφο δεν μπορεί να θεωρείται επίσημο, γιατί συντάχθηκε χωρίς έγκριση και χωρίς την απαιτούμενη δικαιοδοσία, ενώ διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν έχει καμία νομική ή διοικητική υποχρέωση απέναντι στο ανύπαρκτο κράτος.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Συναγερμός στον Αγ. Δομέτιο – Οι κατοχικές δυνάμεις επιχείρησαν να αλλάξουν το status quo

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This