ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Παράδοση Τουρκικών σκαφών σε Πακιστάν και Τουρκμενιστάν
Defence Redefined
Published on 16/08/2021 at 12:19

Παραδόθηκε στο Πακιστάν η πρώτη τουρκικής κατασκευής κορβέτες κλάσης MILGEM κλάσης Ada με το όνομα Babur, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώθηκε στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης. 

Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν ο τούρκος πρόεδρος Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πακιστανός ομόλογος του Αρίφ Αλβί. Η συμφωνία υπεγράφη το 2018 και μετά την παράδοση της πρώτης κορβέτας, οι υπόλοιπες αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το 2025, ενώ ο τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για περαιτέρω εμβάθυνση των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών. Η συμφωνία του Πακιστάν με την τουρκική κρατική εταιρεία αμυντικού υλικού AFSAT προέβλεπε πως θα παραγγελθούν τέσσερις κορβέτες πολλαπλού ρόλου εκ των οποίων οι δύο θα ναυπηγηθούν στην Τουρκία και δύο στο Πακιστάν. 

Κύρια χαρακτηριστικά

  • Εκτόπισμα: 2400 τόνοι
  • Μήκος: 99 μ.
  • Μέγιστη ταχύτητα: 30 κόμβοι
  • Πλήρωμα: 93

Ο οπλισμός του περιλαμβάνει πυροβόλο 76mm, πυροβόλα Stamp 12.7 mm, πυραύλους Atmaca και RAM Block, Α/Α πυραύλους CAMM-ER και δύο τριπλούς εκτοξευτές 324 mm για τορπίλες Mk.46. 

Παράλληλα, το Τουρκμενιστάν παρέλαβε την πρωτη κορβέτα κλάσης Τουρκμέν με την επωνομασία Deniz Han. Στην τελετή παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Kurbankulu Berdimuhammedov. 

Κύρια χαρακτηριστικά

  • Εκτόπισμα: 1600 τόνοι
  • Μήκος:92 μ.
  • Μέγιστη ταχύτητα: 26 κόμβοι
  • Πλήρωμα:100

Ο οπλισμός του περιλαμβάνει πυραύλους Otomat Mk2, πολυβόλο Leonardo 76 mm και Roketsan Gokdeniz Close-in Weapon System. Επίσης, διαθέτει 16 κελιά εκτόξευσης μικρού εύρους αντιαεροπορικών πυραύλων VL MICA, εκτοξευτές τορπίλης και εκτοξευτές ρουκετών ASW.

Η Τουρκία συνεχίζει να αναβαθμίζει την αμυντική της βιομηχανία και να μειώνει την εξάρτηση της σε εισαγωγές οπλικών συστημάτων και στρατιωτικής τεχνολογίας. Παράλληλα μέσω των συμφωνιών με χώρες όπως το Πακιστάν και το Τουρκμενιστάν στις οποίες αυξάνει την επιρροή της, χρησιμοποιεί την αμυντική της βιομηχανία ώστε να εξασφαλίσει οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά οφέλη.

Διαβάστε επίσης: Καθέλκυση Τουρκικής φρεγάτας κλάσης “Ι” – Φωτογραφίες & VIDEO

Πηγή: Navalnews

Φωτογραφία τίτλου: Dailysabah

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών και νεοσύλλεκτους καταδρομείς…

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Pin It on Pinterest

Share This