Πάτησε πίστα το αγωνιστικό “περιπολικό” της Ελληνικής Αστυνομίας – VIDEO
Defence Redefined
Published on 09/06/2024 at 18:38

Η αγωνιστική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην πόλη της Καλαμάτας.

Το αγωνιστικό ταξίδι του “περιπολικού” της Ελληνικής Αστυνομίας, ξεκίνησε στις 17 Μαΐου από τον Πύργο Ηλείας και συνέχισε με την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, γενέτειρα του διακεκριμένου οδηγού αγώνων ταχύτητας, Ανθυπαστυνόμου Γιάννη Πλάγου, με το πλούσιο παλμαρέ και τη δίψα για διακρίσεις και χιλιόμετρα.

Γιάννης Πλάγος και Άλκης Ρέντης, μετά τις συμμετοχές τους σε διοργανώσεις εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων, με κορυφαίες κατά τα προηγούμενα χρόνια, αυτές του Ράλι Ακρόπολις υπό τον εμβληματικό βράχο της Ακρόπολης και το σπουδαίο Le Mans της Γαλλίας, τον παλαιότερο ενεργό αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο σε αγώνες αντοχής, με το ταχύτατο δίδυμο να κατακτά την πρώτη θέση το 2022, έχουν τοποθετήσει τον πήχη ψηλά.

Η βιωματική δράση στην πίστα

Πρωινές ώρες, η αγωνιστική ομάδα, βρέθηκε στην πίστα καρτ «San NICOLAS» και υποδέχθηκε 200 μαθητές της τρίτης γυμνασίου, από την δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση.

Στην βιωματική δράση, οδηγός και συνοδηγός, μίλησαν στους μαθητές για τις συνθήκες της ασφαλούς οδήγησης, παρουσίασαν τον εξοπλισμό του πληρώματος του αγωνιστικού οχήματος και ακολούθως με το αγωνιστικό Peugeot 208, προχώρησαν σε μια επίδειξη ικανοτήτων εντός της πίστας.

Κατά την διάρκεια της επίδειξης, η Ανθυπαστυνόμος Χριστίνα Μαρασίδη, η οποία προηγουμένως είχε καλωσορίσει τα παιδιά και παρουσιάσει την ομάδα της, με σπουδές στην συμβουλευτική και εμπειρία στο οδικό τροχαίο ατύχημα, μίλησε στους μαθητές και εξήγησε τη λειτουργία των προστατευτικών μέσων.

Τα μέλη της ομάδας, προέτρεψαν τους μαθητές να επισκεφθούν την πίστα καρτ, με τους γονείς και να αποκτήσουν έτσι την πρώτη επαφή με τους 4 τροχούς. Αφού οδηγός και συνοδηγός προσέφεραν πλούσιο θέαμα στο ενθουσιώδες κοινό, οι μαθητές μπήκαν στην πίστα όπου και είχαν τοποθετηθεί συμβατικά οχήματα και ενημερώθηκαν για την παθητική οδήγηση, δοκιμάζοντας και οι ίδιοι τη σωστή θέση του συνοδηγού και του επιβάτη.

Παράλληλα φωτογραφήθηκαν στο αγωνιστικό αυτοκίνητο και δημιούργησαν με την αγωνιστική ομάδα,  παρέες, όπου συνομίλησαν για θέματα οδήγησης αλλά και ζητήματα που αφορούν τους εφήβους.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία Κύπρου | Νέοι Κινητοί Σταθμοί Διοίκησης και περιπολικά οχήματα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το πρόγραμμα SIK αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον οδικό χάρτη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας…

Pin It on Pinterest

Share This