Ουκρανικό | Νέα τουρκική πρόσκληση σε Πούτιν – Ζελένσκι
Defence Redefined
Published on 02/04/2022 at 09:02

Την πρότασή του για διεξαγωγή συνομιλιών στο ανώτατο επίπεδο προέδρων Ουκρανίας και Ρωσίας στην Τουρκία επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι θετικές και εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη δημιούργησαν ελπίδες για ειρήνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σε δήλωσή της η τουρκική προεδρία αναφέρει πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του να φιλοξενήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογό τους Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνομιλίες για την εξασφάλιση της ειρήνης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Ο Πούτιν εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Ερντογάν για τη φιλοξενία των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, 31/3, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι ρωσο-ουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές της εβδομάδας έδωσαν ουσιαστική ώθηση στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για μια συνάντηση του κ. Ζελένσκι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία.

Ο κ. Ζελένσκι από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Ερντογάν για την προθυμία του να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να προχωρήσουν στα περαιτέρω βήματα για την ειρήνευση.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Ουκρανικό | Στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This