Ναγκόρνο – Καραμπάχ | Από Σεπτέμβριο το Αζερμπαϊτζάν θα εγκαταστήσει πληθυσμό στην περιοχή
Defence Redefined
Published on 30/05/2024 at 11:44

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, είπε ότι από τον Σεπτέμβριο το Μπακού θα αρχίσει να επανεγκαθιστά πληθυσμό στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Η πλειονότητα του αρμένικου πληθυσμού της πρωτεύουσας διέφυγε, αφού οι αζερικές δυνάμεις ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο της πρώην αποσχισθείσας περιοχής πέρυσι.

Η ορεινή περιοχή, της οποίας η πρωτεύουσα Khankendi είναι γνωστή στην Αρμενία ως Stepanakert, καταλήφθηκε από τις αζερικές δυνάμεις τον Σεπτέμβριο του 2023 σε μια αστραπιαία επίθεση, προκαλώντας τον εκτοπισμό τουλάχιστον 100.000 Αρμενίων που ζουν εκεί.

Η Αρμενία κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν για εθνοκάθαρση – μια κατηγορία που αρνήθηκε το Μπακού, το οποίο είπε ότι οι Αρμένιοι του θύλακα ήταν ευπρόσδεκτοι να παραμείνουν στην επικράτεια.

Οι Αρμένιοι του Καραμπάχ λένε ότι έφυγαν μαζικά, επειδή δεν αισθάνονται ασφαλείς στο Αζερμπαϊτζάν, όπως αναφέρει το Euronews.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Αποσύρει δυνάμεις από την Αρμενία μετά από αίτημα του Γερεβάν

*Φωτογραφία αρχείου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το πρόγραμμα SIK αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον οδικό χάρτη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας…

Pin It on Pinterest

Share This