ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Λιβύη | Πληροφορίες ότι ο Φαγέζ Αλ Σάρατζ ετοιμάζεται να παραιτηθεί
Defence Redefined
Published on 15/09/2020 at 16:12
Ο Φαγέζ Αλ Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) σκοπεύει να ανακοινώσει την παραίτησή του, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg το οποίο επικαλείται πληροφορίες αξιωματούχων με γνώση της κατάστασης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σάρατζ έχει συζητήσει τα σχέδιά του να παραιτηθεί με Λίβυους και ξένους πολιτικούς και ενδέχεται να κάνει τη σχετική ανακοίνωση στο τέλος της εβδομάδας.

Την εξουσία αναμένεται να αναλάβει υπηρεσιακά ο πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις συνομιλίες στη Γενεύη που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Το δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται ύστερα από μαζικές συγκεντρώσεις στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις που ελέγχονται από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), φέτος τον Αύγουστο. Οι πολίτες της Τρίπολης διεξήγαγαν μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση του GNA, για την περιορισμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αγαθών πρώτης ανάγκης. 

Οι διαδηλωτές ζητούσαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη μαστίζεται από έναν χρόνιο εμφύλιο πόλεμο, με δύο βασικά στρατόπεδα να έχουν δημιουργηθεί: Τα ανατολικά της χώρας ελέγχονται από το Κοινοβούλιο με την υποστήριξη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), ενώ τα δυτικά από την Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ στα δυτικά, με επικεφαλής τον Σάρατζ.

Διαβάστε επίσης: Λιβύη | Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός – Χαιρετίζει την απόφαση ο πρόεδρος αλ-Σίσι

Με πληροφορίες από: Sputnik.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This