ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΚΣΕΔ | Εγκατάσταση και λειτουργία του Δορυφορικού Κέντρου Ελέγχου Αποστολών – VIDEO
Defence Redefined
Published on 22/09/2020 at 14:20

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του Δορυφορικού Κέντρου Ελέγχου Αποστολών Κύπρου σε Πλήρη Επιχειρησιακή Δυνατότητα (Full Operational Capabilities – FOC) από τις 22 Σεπτεμβρίου 2020, 13:00, εντασσόμενο πλήρως στο παγκόσμιο δίκτυο του Διεθνούς Δορυφορικού Οργανισμού Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ), Cospas – Sarsat, με περιοχή ευθύνης του το FIR Λευκωσίας.

Η εγκατάσταση και λειτουργία του Δορυφορικού Κέντρου Ελέγχου Αποστολών αποτελούσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό στόχο που τέθηκε το 2011 από το ΚΣΕΔ και η υλοποίηση του οποίου αναβαθμίζει σημαντικά τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της Ε-Δ, καθιστώντας την κόμβο παροχής ανθρωπιστικών υπηρεσιών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συνεισφέροντας, ταυτόχρονα, στη μείωση στο ελάχιστο τον χρόνο εντοπισμού ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Διαβάστε επίσης: 25 Μαΐου 2010 | Συγκροτείται η 460 Μοίρα Έρευνας & Διάσωσης

Το σύστημα Cospas – Sarsat, εντοπίζει δορυφορικά σήματα κινδύνου που εκπέμπονται από ραδιοφάρους πλοίων, αεροσκαφών ή ατόμων ανά τον κόσμο και τα διανέμει αυτόματα στα αντίστοιχα Κέντρα Συντονισμού Ε-Δ σε ελάχιστο χρόνο. Ο τρόπος λειτουργίας του Συστήματος Cospas-Sarsat φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This