ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΚΣΕΔ | Εγκατάσταση και λειτουργία του Δορυφορικού Κέντρου Ελέγχου Αποστολών – VIDEO
Defence Redefined
Published on 22/09/2020 at 14:20

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του Δορυφορικού Κέντρου Ελέγχου Αποστολών Κύπρου σε Πλήρη Επιχειρησιακή Δυνατότητα (Full Operational Capabilities – FOC) από τις 22 Σεπτεμβρίου 2020, 13:00, εντασσόμενο πλήρως στο παγκόσμιο δίκτυο του Διεθνούς Δορυφορικού Οργανισμού Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ), Cospas – Sarsat, με περιοχή ευθύνης του το FIR Λευκωσίας.

Η εγκατάσταση και λειτουργία του Δορυφορικού Κέντρου Ελέγχου Αποστολών αποτελούσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό στόχο που τέθηκε το 2011 από το ΚΣΕΔ και η υλοποίηση του οποίου αναβαθμίζει σημαντικά τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της Ε-Δ, καθιστώντας την κόμβο παροχής ανθρωπιστικών υπηρεσιών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συνεισφέροντας, ταυτόχρονα, στη μείωση στο ελάχιστο τον χρόνο εντοπισμού ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Διαβάστε επίσης: 25 Μαΐου 2010 | Συγκροτείται η 460 Μοίρα Έρευνας & Διάσωσης

Το σύστημα Cospas – Sarsat, εντοπίζει δορυφορικά σήματα κινδύνου που εκπέμπονται από ραδιοφάρους πλοίων, αεροσκαφών ή ατόμων ανά τον κόσμο και τα διανέμει αυτόματα στα αντίστοιχα Κέντρα Συντονισμού Ε-Δ σε ελάχιστο χρόνο. Ο τρόπος λειτουργίας του Συστήματος Cospas-Sarsat φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό από τη συνεκπαίδευση ομάδων ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς με αντίστοιχες του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, της γνωστής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων MARSOC…

Pin It on Pinterest

Share This