ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε ισραηλινούς πυραύλους
Defence Redefined
Published on 20/04/2020 at 12:21

Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε την Δευτέρα 20/4  ισραηλινούς πυραύλους στον εναέριο χώρο πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, στο κεντρικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

“Η αντιαεροπορική άμυνα αντιμετώπισε μια ισραηλινή επίθεση πάνω από την Παλμύρα και κατέρριψε πολλούς εχθρικούς πυραύλους”, αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου, στο οποίο δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, MKO με έδρα τη Βρετανία, ανέφερε από την πλευρά του ότι στόχος της επίθεσης ήταν “θέσεις ιρανικών παραστρατιωτικών ομάδων στην έρημο της Παλμύρας”, χωρίς να κάνει λόγο για απώλειες.

Σε επικοινωνία του Γαλλικού Πρακτορείου, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Από το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος στη Δαμασκό, καθώς και αυτών των συμμάχων του, του Ιράν και της Χεζμπολάχ, ένοπλης σιιτικής παράταξης του Λιβάνου..

Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε επίσης την 31η Μαρτίου, σύμφωνα πάντα με το SANA, “αρκετούς πυραύλους” που είχαν εκτοξευθεί από τους ισραηλινούς “πριν πλήξουν τους στόχους τους” στην επαρχία Χομς, όπου βρίσκεται η Παλμύρα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει τότε ότι ο στόχος των πυραύλων ήταν “το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλ Σαϊράτ”, το οποίο χρησιμοποιούν οι ιρανικές δυνάμεις.

Η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ – που πολύ σπάνια επιβεβαιώνουν τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη συριακή επικράτεια – διατρανώνουν συχνά ότι δεν θα επιτρέψουν η Συρία να μετατραπεί σε προγεφύρωμα του Ιράν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This