ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Ηρακλής 2021” | Επίδειξη από τις Ειδικές Δυνάμεις των τεσσάρων κρατών – Φωτογραφίες και VIDEO
Defence Redefined
Published on 24/09/2021 at 17:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πέραμο Αττικής η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) της τετραμερούς Άσκησης «HERCULES-21», η οποία διεξάγεται για πρώτη φορά από τις 20 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας.

Στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ (ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ), εκτελέστηκαν αντικείμενα όπως:

  • Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης
  • Ασκήσεις άμεσης αντίδρασης σε αστικό περιβάλλον
  • Καταρρίχηση με τη χρήση FAST ROPE
  • Επιχειρήσεις σε θαλάσσιο περιβάλλον
  • Τερματική καθοδήγηση πυρών
  • Παροχή Α΄ βοηθειών
  • Συνδυασμένη άσκηση με τη συμμετοχή μέσων της Αεροπορίας Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας

Την DV-DAY της Άσκησης παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα κ. Ismail Ahmed Khairat, o Πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα κ. Saad Alammar, ο κ. Hamad Al Ali Σύμβουλος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα ως εκπρόσωπος του Πρέσβη, ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, καθώς και οι Ακόλουθοι Άμυνας της Αιγύπτου, της Αλβανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως συμπληρώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, καλωσόρισε τους διακεκριμένους επισκέπτες στην Ελλάδα καθώς και το προσωπικό των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας που συμμετέχουν στην τετραμερή Άσκηση.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πολυμερείς συνεργασίες και εκπαιδεύσεις και ειδικά αυτή των τεσσάρων Χωρών, καθώς εκτός από την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια τους για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την Χώρα μας ως πυλώνα Ειρήνης και Ευημερίας.

Διαβάστε επίσης: “Ηρακλής 2021” | Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This