ΗΠΑ | Το πυραυλικό σύστημα Typhon παραμένει επ’ αόριστον στις Φιλιππίνες παρά τις απαιτήσεις της Κίνας
Defence Redefined
Published on 24/09/2024 at 18:01

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν άμεσα σχέδια να αποσύρουν το πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς (Mid-Range Capability) Typhon, που έχει αναπτυχθεί στις Φιλιππίνες, παρά τις κινεζικές αντιδράσεις.

Το σύστημα Typhon, το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί με πυραύλους SM-6 και Tomahawk Land Attack Missiles (TLAM) ικανούς να πλήξουν στόχους σε βεληνεκές άνω των 1.600 χλμ, εισήχθη στις Φιλιππίνες για κοινές ασκήσεις νωρίτερα φέτος τον Απρίλιο, αλλά παρέμεινε εκεί.

Οι πύραυλοι εκτοξεύονται από τον εκτοξευτή Mk 70 Mod 1 της Lockheed Martin, ένα σύστημα σε εμπορευματοκιβώτια που περιέχει τέσσερα κάνιστρα από το σύστημα κατακόρυφης εκτόξευσης Mark 41, τοποθετημένες σε ένα εμπορευματοκιβώτιο ISO 40 ποδιών.

Μια τυπική σύνθεση του συστήματος αποτελείται από το κέντρο διοικήσεως της μοίρας, 4 εκτοξευτές και οχήματα υποστήριξης.

Οι Φιλιππίνες αποτελούν σημαντικό μέρος της στρατηγικής των ΗΠΑ στην Ασία και θα αποτελούσε στρατηγικό σύμμαχο σε περίπτωση που απαιτηθεί να βοηθήσει την Ταιβάν σε περίπτωση κινεζικής επίθεσης. 

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν καταδικάσει την πρώτη ανάπτυξη του συστήματος στον Ινδο-Ειρηνικό, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι τροφοδοτεί μια κούρσα εξοπλισμών.

Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία | Εξοπλίζεται ταχέως με εκατοντάδες πυραύλους Tomahawk

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This