ΗΠΑ | Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Boeing
Defence Redefined
Published on 03/11/2023 at 13:23

Η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία Boeing ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν επηρεάστηκε η ασφάλεια των πτήσεων αλλά μόνο η υπηρεσία των ανταλλακτικών της.

Το συμβάν επηρέασε τη δραστηριότητα όσον αφορά την παραγωγή και διανομή των ανταλλακτικών, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, ενώ το πρόβλημα αυτό δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων, σημειώνοντας ότι η υπόθεση ερευνάται σε συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Ο ιστότοπος της υπηρεσίας ανταλλακτικών της Boeing χθες εμφάνιζε μια λευκή σελίδα, με τη φράση “κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος”, με τη διευκρίνιση ότι θα είναι και πάλι σύντομα διαθέσιμος.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, μια ομάδα χάκερ με την ονομασία Lockbit είχε δώσει τελεσίγραφο στην εταιρεία την περασμένη Παρασκευή ζητώντας να της καταβληθούν λύτρα μέχρι χθες, 2 Νοεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση απειλούσε ότι θα δημοσιοποιήσει “ευαίσθητα δεδομένα”.

Ένας ιστότοπος των αμερικανικών αρχών ανέφερε στα μέσα Ιουνίου ότι με βάση στοιχεία του FBI η ομάδα Lockbit εμφανίστηκε κάποια στιγμή τον Ιανουάριο του 2020 και έχει εξαπολύσει περισσότερες από 1.700 επιθέσεις στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες χώρες. 

Υπολογίζεται ότι έχει συλλέξει περίπου 91 εκατομμύρια δολάρια από λύτρα.

Διαβάστε επίσης: Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος | Υποκλοπή κωδικών και ύποπτα μηνύματα σε κοινωνικό δίκτυο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This