Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α | Επάξια εκπροσώπηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην EDEX 2023
Defence Redefined
Published on 12/12/2023 at 09:09

Η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α), πιστεύοντας ακράδαντα στις δυνατότητες ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης του Ελληνικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας EDEX 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, 4-7 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την υποστήριξη της Enterprise Greece και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Όπως σημειώνει η Ένωση, η EDEX, που χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της άμυνας και της ασφάλειας, και η μεγαλύτερη που διεξάγεται στην Αφρική, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρείες άμυνας να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και να αναδείξουν τα προϊόντα και τις δυνατότητές τους στους επαγγελματίες του κλάδου, στην Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην παγκόσμια στρατιωτική κοινότητα, αναζητώντας νέες συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Συγκεκριμένα, 8 ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν ως εκθέτες στη φετινή διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου και της DEFEA, οι οποίες ανέδειξαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας: οι εταιρίες Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (EAB), Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (EAΣ), MILTECH, S.A.S ΤECHNOLOGY, SCYTALYS, THEON SENSORS, UCANDRONE.

Στο πλαίσιο της EDEX, η E.E.Λ.Ε.Α.Α. πραγματοποίησε σειρά επαφών με αντίστοιχους διεθνείς συνδέσμους αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ στην ατζέντα των επαφών δεσπόζουσα θέση είχαν οι επισκέψεις που πραγματοποίησαν στο ελληνικό περίπτερο πλήθος επίσημων αποστολών, όπως ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, ο Αρχηγός της Αεροπορίας της Αιγύπτου, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου, η Υπουργός Άμυνας της Ζιμπάμπουε, ο Αρχηγός Αεράμυνας της Αρμενίας, Αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουάντας, του Πακιστάν, της Σαουδικής Αραβίας και του Ομάν.

Πολύ σημαντική στην ενίσχυση των επαφών των εταιριών του Ελληνικού Περιπτέρου υπήρξε η συμβολή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), που εκπροσωπήθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, καθώς και η συμβολή του Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο, κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου και του Ακολούθου Άμυνας της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Πλοίαρχο Μιχάλη Τσιλιγκάκη.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α., κ. Νικόλαος Παπάτσας: “H οργάνωση της παρουσίας του Ελληνικού Περιπτέρου στην EDEX 2023 από την E.E.Λ.Ε.Α.Α. έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών αμυντικών εταιρειών δημιουργώντας ευκαιρίες όχι μόνο για ενημέρωση πάνω στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, αλλά κυρίως για διεθνείς συνεργασίες και συνέργειες με κορυφαίες αμυντικές βιομηχανίες”.

Διαβάστε επίσης: EDEX 2023 | Πλούσια η συμμετοχή της Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας της Αιγύπτου – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This