Επέκταση στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Lockheed Martin και της Rheinmetall
Defence Redefined
Published on 10/06/2024 at 10:40

Η Lockheed Martin και η Rheinmetall υπέγραψαν νέα συμφωνία συνεργασίας (Μνημόνιο Συνεργασίας) κατά τη διάρκεια της έκθεσης ILA 2024 στο Βερολίνο. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταίροι θέλουν να αναπτύξουν από κοινού τομείς συνεργασίας σε σχέση με τις χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, καθώς και στους τομείς της προσομοίωσης και της συντήρησης. 

Συγκεκριμένα, αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πυραυλικά πυροβολικό, οπλικά συστήματα λέιζερ, προσομοίωση και εκπαίδευση χερσαίων οχημάτων και ελικοπτέρων, αεράμυνα σε εγγύς (vSHORAD) και κοντινή απόσταση (SHORAD) και άλλες περιοχές.

Με την υπογραφή αυτή, αμφότερες οι εταιρείες οικοδομούν σε επιτυχημένες συνεργασίες όπως το γερμανικό πρόγραμμα F-35 ή το πυραυλικό σύστημα πυροβολικού GMARS. Ως εκ τούτου, προχωρήσουν τη συνεργασία τους στο επόμενο στρατηγικό επίπεδο με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των βιομηχανικών σχέσεων τους.

Η Lockheed Martin είναι συνεργάτης της γερμανικής βιομηχανίας για περισσότερα από 50 χρόνια και συνεχίζει να επεκτείνει αυτές τις συνεργασίες συνεργαζόμενη με εταιρείες όπως η Rheinmetall που διαθέτουν προηγμένες τεχνολογικές δυνατότητες. 

Ως μέρος της διεθνούς αλυσίδας εφοδιασμού F-35, η Rheinmetall θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή 400 ατράκτων για F-35. Ο τεχνολογικός όμιλος με έδρα το Ντίσελντορφ δημιουργεί έτσι τουλάχιστον 400 άμεσες θέσεις εργασίας για εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης στο Weeze.

Το 2023, η Rheinmetall και η Lockheed Martin ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν από κοινού το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων GMARS, το οποίο προορίζεται να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη για πυραυλικό πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς. 

Εάν η Bundeswehr αποφασίσει θετικά για αυτό το σύστημα, αυτό θα σήμαινε αυτόματα σημαντικό μερίδιο της προστιθέμενης αξίας για τη γερμανική βιομηχανία.

Διαβάστε επίσης: BAE Systems | Tο State-of-the-Art σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου για τα αεροσκάφη F-35

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This