ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Βολές Αντιαρματικών Πυραύλων Refleks με Άρματα Τ-80 – Φωτογραφίες – VIDEO
Defence Redefined
Published on 11/12/2020 at 18:58

Η Εθνική Φρουρά πραγματοποίησε βολές αντιαρματικών πυραύλων Refleks επί θαλασσίων στόχων, με άρματα Τ-80U στο διήμερο 09 και 10 Δεκεμβρίου 2020.

O αντιαρματικός πύραυλος Refleks 9M119M διαθέτει εκρηκτική κεφαλή διπλού κοίλου γεμίσματος και έχει βάρος περίπου 17 κιλών.

 

Εκτοξεύεται από το λειόκαννο πυροβόλο 125 χιλ. του άρματος και η εμβέλεια του είναι μεταξύ 4500-5000 μέτρων. Ο πύραυλος καθοδηγείται στο στόχο από δέσμη λέιζερ που κατευθύνεται από τον πυροβολητή του άρματος και σταθεροποιείται εν πτήση με τη βοήθεια πτερυγίων.

Αντιαρματικός πύραυλος 9M119M-REFLEKS

Η ταχύτητα του πυραύλου είναι 350 μέτρα ανά δευτερόλεπτο με μέγιστο χρόνο πτήσης 17,69 δευτερόλεπτα ενώ η διατρητική ικανότητα του ανέρχεται στα 900 χιλιοστά χάλυβα. 

Διαβάστε επίσης: Πυρομαχικά Ahead® και η προοπτική αναβάθμισης του «ΟΘΕΛΛΟΣ» για την Εθνική Φρουρά | Φωτογραφίες & VIDEO

Οι βολές με τους υπόψη αντιαρματικούς πυραύλους πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Ζυγίου και αποτέλεσαν το επιστέγασμα της βασικής εκπαίδευσης για τους οπλίτες των τεθωρακισμένων της 2020 ΕΣΣΟ.

Τις βολές παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης ο οποίος διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού του προσωπικού των Μονάδων Τεθωρακισμένων.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για τη συμμόρφωση με τις πρόνοιες των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για πρόληψη της διάδοσης του COVID – 19.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Εκπαιδευτικές βολές πυροβολικού επί θαλασσίων στόχων – Φωτογραφίες

Δείτε το βίντεο με τις βολές εδώ :

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This