Γερμανία | Προμήθεια 200.000 βλημάτων πυροβολικού από την Rheinmetall
Defence Redefined
Published on 04/06/2024 at 16:55

Περισσότερα πυρομαχικά πυροβολικού από ότι έχει προγραμματίσει μέχρι σήμερα προτίθεται να αγοράσει το γερμανικό υπουργείο Άμυνας από την Rheinmetall. 

Η ήδη συναφθείσα σύμβαση – πλαίσιο με την Rheinmetall ύψους 880 εκατ. ευρώ πρόκειται να επεκταθεί για την αγορά τουλάχιστον άλλων 200 χιλιάδων βλημάτων διαμετρήματος 155 χιλ, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο επιστολή του γερμανικού υπουργείου Άμυνας προς την επιτροπή προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag).

Μάλιστα, τα βλήματα αυτά προορίζονται κυρίως για τις μονάδες αυτοκινούμενου πυροβόλου Panzerhaubitze 2000. Η παραγγελία θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα πυρομαχικά θα παράγονται στην ίδια τη Γερμανία. Η Rheinmetall κατασκευάζει επί του παρόντος ένα νέο εργοστάσιο στο Unterluss στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.

Με τη νέα παραγγελία από την Rheinmetall, το υπουργείο Άμυνας επιδιώκει να καλύψει την έλλειψη πυρομαχικών στο οπλοστάσιο του Ομοσπονδιακού στρατού (Bundeswehr). 

Το νέο εργοστάσιο στο Unterluss θα καταστήσει τη Γερμανία πιο ανεξάρτητη από τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Επιπλέον, η εγχώρια παραγωγή θα απαλλάξει τη Γερμανία από οποιουσδήποτε ξένους κανονισμούς. 

Το ζήτημα εδώ είναι κυρίως για την δυνατότητα νέων προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, η οποία αμύνεται κατά της ρωσικής επίθεσης. Οι υποστηρικτές της Ουκρανίας προσπαθούν απεγνωσμένα τους τελευταίους μήνες να βρουν πυρομαχικά για την Ουκρανία. Οι ξένοι εταίροι συχνά αρνούνται να πουλήσουν βλήματα των 155 χιλ, επειδή δεν μπορούν να τα προμηθεύσουν σε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο για νομικούς ή πολιτικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall | Άνω των 130 εκατ. ευρώ σε κονδύλια της ΕΕ για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας σε βλήματα πυροβολικού

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This