ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΕΦ | Κοινή Άσκηση με το Ινδονησιακό Πολεμικό Ναυτικό
Defence Redefined
Published on 01/02/2022 at 17:05

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων φίλιων χωρών, η Διοίκηση Ναυτικού πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) της Ινδονησίας, διεθνή άσκηση (Passing Exercise/PASSEX), με την ευκαιρία του ελλιμενισμού της Ινδονησιακής Κορβέτας (Κ/Β) KRI SULTAN ISKANDAR MUDA, στο λιμάνι Λεμεσού.

Στην άσκηση, η οποία διεξάχθηκε τις βραδινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 2022, στην θαλάσσια περιοχή νότια Λεμεσού, έλαβε μέρος η Ινδονησιακή Κορβέτα, ενώ από την Εθνική Φρουρά (ΕΦ) συμμετείχε το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. 

Οι στόχοι που τέθηκαν, καθώς και ο αντικειμενικός σκοπός της άσκησης, ήταν ο έλεγχος της διαλειτουργικότητας μέσω της διεξαγωγής Τακτικών Κινήσεων – Προχωρητικών Ελιγμών και Σχηματισμών, καθώς και γυμνασίων επικοινωνιών.

Επίσης, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών δραστηριοτήτων που διεξήχθησαν κατά τον ελλιμενισμό της Κ/Β στη Λεμεσό, ο Διοικητής Ναυτικού, Πλοίαρχος Δημήτριος Μασούρας ΠΝ, συναντήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022, επί της Ινδονησιακής Κ/Β, με τον Κυβερνήτη της Κ/Β Αντιπλοίαρχο Abdul Haris και τον Ακόλουθο Άμυνας (AKAM) της Ινδονησίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Πλοίαρχο Aminuddin Albek.

Η διεθνής άσκηση, με την κωδική ονομασία “CYP/IND -01/2022” αποτελεί την πρώτη συνεκπαίδευση μεταξύ Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού των δύο χωρών και εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών της ΕΦ με τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλιων χωρών που διατηρούν παρουσία στην περιοχή. 

Επιπλέον, παρείχε τη δυνατότητα στο προσωπικό της Διοίκησης Ναυτικού, να συνεκπαιδευτεί με το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και την ανάπτυξη σχέσεων στον τομέα της ναυτικής συνεργασίας.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: FS PROVENCE | Κατάπλους της Γαλλικής Φρεγάτας στο λιμάνι του Πειραιά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This