Βουλγαρία | Απειλές για βόμβες στα σχολεία
Defence Redefined
Published on 01/04/2023 at 10:05

Ο δήμαρχος της Φιλιππούπολης Ζντράβκο Ντιμιτρόφ έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα σχολεία του δήμου στις 31 Μαρτίου με φόντο την τέταρτη συνεχή ημέρα ψευδών απειλών για βόμβες εναντίον πολλών σχολείων στη Βουλγαρία.

Στις 30 Μαρτίου, σχολεία στη Σόφια, τη Στάρα Ζαγόρα, το Μπουργκάς, το Βέλικο Τούρνοβο, τη Βάρνα και το Ντόμπριτς δέχτηκαν απειλές για βόμβες, ανέφεραν ΜΜΕ της χώρας. Πολλά σχολεία ανέστειλαν τα δια ζώσης μαθήματα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας λόγω των απειλών, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι είναι φάρσες.

Οι απειλές, που ελήφθησαν κυρίως μέσω e-mail, ξεκίνησαν την εβδομάδα που κορυφώνεται στις 2 Απριλίου με τις τελευταίες πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία. Συνήθως, πολλά σχολεία στη Βουλγαρία χρησιμοποιούνται ως εκλογικά τμήματα.

Η εκπρόσωπος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (CEC) Rositsa Mateva είπε σε συνέντευξη Τύπου στις 30 Μαρτίου ότι η επιτροπή ήταν σε συνεχή επαφή με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Ντεμερτζίεφ, ο οποίος είναι διοικητικά υπεύθυνος για τις εκλογές για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Ο Μάτεβα είπε ότι η CEC είχε διαβεβαιωθεί ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε όλα τα μέτρα για να εξασφαλίσει τα κτίρια που θα χρησιμοποιηθούν από τομεακές εκλογικές επιτροπές.

Από την 1η Απριλίου, όλα τα εκλογικά τμήματα θα φυλάσσονται από το υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπής της εκλογικής διαδικασίας, είπε.

Ο Ντεμερτζίεφ είπε στις 30 Μαρτίου ότι η έρευνα για τις απειλές ήταν πολύ προχωρημένη. Νωρίτερα, είπε ότι οι απειλές είχαν δεσμούς με τη Ρωσία, αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε σε αυτόν τον ισχυρισμό.

Διαβάστε επίσης: Βουλγαρία | Ετοιμάζεται να εισάγει σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας drones

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This