Αρμενία | Αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
Defence Redefined
Published on 23/06/2024 at 10:07

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας ανακοίνωσε την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους με σκοπό να υπάρξει πρόοδος προς την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας την κρίσιμη κατάσταση στη Γάζα.

Επιβεβαιώνοντας την πίστη της στο διεθνές δίκαιο και στις αρχές της ισότητας, της κυριαρχίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, η Δημοκρατία της Αρμενίας αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

Το Γερεβάν επιθυμεί ειλικρινά την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο που αναφέρει ακόμη πως επιθυμεί την άμεση εφαρμογή εκεχειρίας στον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Χουσέιν αλ Σέιχ, ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), χαιρέτισε την απόφαση του Γερεβάν.

Στα τέλη Μαΐου, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναγνώρισαν επίσης επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης προς τον ίδιο σκοπό, προκαλώντας την οργή των ισραηλινών αρχών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως η Αρμενία τάσσεται υπέρ μιας λύσης δύο κρατών στη σύγκρουση των Παλαιστινίων και του Ισραήλ.

Μετά την ανακοίνωση, ο πρεσβευτής της Αρμενίας στο Ισραήλ κλήθηκε στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί “σοβαρή επίπληξη”, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Μετά την αναγνώριση από την Αρμενία παλαιστινιακού κράτους, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Αρμενίας για να του επιδώσει σοβαρή επίπληξη, αναφέρει χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης: Παλαιστίνη | Αναγνώριση κράτους και από τη Σλοβενία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This