ΑΓΑΠΗΝΩΡ 2022 | Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη άσκηση με το Ισραήλ στην Κύπρο – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 31/05/2022 at 15:25

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση “ΑΓΑΠΗΝΩΡ 2022” ενώ την Κύπρο επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κ. Benjamin Gantz ο οποίος παρακολούθησε μέρος της στρατιωτικής άσκησης. 

Μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη φάση της άσκησης συμμετείχαν ελικόπτερα και αεροσκάφη από το Ισραήλ καθώς και επιθετικά ελικόπτερα Mi-35 και Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης BMP-3 της Εθνικής Φρουράς. Επιπλέον. στα πλαίσια της άσκησης έγινε ρίψη οχήματος πολλαπλού ρόλου Humvee του Ισραήλ από αεροσκάφος με αλεξίπτωτο.  

Τον κ. Benjamin Gantz υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Πάφου εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Ανδρέας Λουκά και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, ανέφερε πως οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την άσκηση λαμβάνουν χώρα εδώ και 6 μήνες στην Κύπρο αλλά και στο Ισραήλ, σε στενό συντονισμό των επιτελείων του ΓΕΕΦ με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις με μυστικότητα και κάτω από υψηλά μέτρα προστασίας.

Συμπλήρωσε πως η Κύπρος τα τελευταία χρόνια κατάφερε να μετατραπεί σε πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από ένα δίκτυο μηχανισμών διμερών-τριμερών και άλλων πολυμερών συνεργασιών οι οποίες εδράζονται στο σεβασμό του Διεθνούς δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε, διοργανώθηκε στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Άσκηση «ΑΓΑΠΗΝΩΡ 2022» από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις με την συμμετοχή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και με την συνδρομή άλλων  Κρατικών Υπηρεσιών και Φορέων προς τις οποίες το Υπουργείο εκφράζει τις ευχαριστίες του.

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ “Αγαπήνωρ 2022” | Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την μεγαλύτερη άσκηση Κύπρου – Ισραήλ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This