ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

To PKK ισχυρίζεται ότι σκότωσε πολλούς Τούρκους στρατιώτες σε ενέδρα – VIDEO

Defence Redefined
Published on 29/05/2021 at 09:24

Χθες 28 Μαΐου, οι Κούρδοι μαχητές του PKK, δημοσίευσαν βίντεο μιας πρόσφατης επίθεσης κατά του τουρκικού στρατού κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν.

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου, είχε ως στόχο στρατιωτική θέση κοντά στη συνοριακή πύλη Gürbulak στην ανατολική τουρκική επαρχία Ağrı.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι μαχητές του ΡΚΚ χτύπησαν τις τουρκικές δυνάμεις με χειροβομβίδες, αντιαρματικά όπλα και τυφέκια. Σε δήλωση, του το PKK, ισχυρίζεται ότι “πολλοί Τούρκοι στρατιώτες” σκοτώθηκαν από την επίθεση και ότι κατέστρεψαν επίσης δύο θωρακισμένα οχήματα Cobra II.

Οι ισχυρισμοί ωστόσο, των Κούρδων μαχητών, δεν επιβεβαιώνονται από το οπτικό υλικό που δημοσίευσαν.

Διαβάστε επίσης: Συρία | Φονική ενέδρα Κούρδων, κατά μαχητών υποστηριζόμενων από την Τουρκία – VIDEO

Δείτε τα βίντεο: 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη επίθεση από το PKK στην περιοχή. Πέρυσι, τρεις Τούρκοι τελωνειακοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν όταν μαχητές της κουρδικής αντάρτικης ομάδας χτύπησαν το όχημά τους κοντά στην πύλη των συνόρων Gürbulak.

Η Τουρκία πολεμά το ΡΚΚ, το οποίο χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ομάδα τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ, εδώ και δεκαετίες. Νωρίτερα φέτος, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τις  Επιχειρήσεις Claw-Lightning και Thunderbolt εναντίον θυλάκων του PKK στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ.

Διαβάστε επίσης: Πλάνα από την επίθεση των Κούρδων ανταρτών κατά των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This