ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Theon Sensors | Έλαβε άδεια για την κατασκευή αμυντικού εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία
Defence Redefined
Published on 16/11/2020 at 09:29

Η νεοσυσταθείσα θυγατρική THEON SAUDI ARABIA έλαβε άδεια για την παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού και την παροχή αμυντικών υπηρεσιών από την GAMI (Γενική Αρχή Στρατιωτικών Βιομηχανιών), τη Ρυθμιστική Αρχή της Αμυντικής Βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας.

Η THEON SENSORS δημιούργησε, πριν από λίγους μήνες, μια νέα θυγατρική, την THEON SAUDI ARABIA, με έδρα την πρωτεύουσα Ριάντ, μαζί με την εταιρεία RAKAA Defense & Security. Ο σκοπός της νέας επένδυσης είναι η προώθηση, παραγωγή και ανάπτυξη υπαρχόντων και νέων προϊόντων νυκτερινής όρασης και συστημάτων θερμικής απεικόνισης, με έμφαση στις εφαρμογές σε μεγαλύτερα ηλεκτρο-οπτικά και θερμικά συστήματα για πλατφόρμες και οχήματα.

Η εταιρεία RAKAA Defense & Security ιδρύθηκε το 1982 στη Σαουδική Αραβία και είναι διεθνής εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού. Η εταιρεία έχει καταστεί, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αμυντικού εξοπλισμού στα Σώματα Ασφαλείας και Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας. Είναι μια από τις επιχειρηματικές εταιρείες του Ομίλου RAKAA HOLDING, η οποία σε συνεργασία με διεθνείς κοινοπραξίες, έχει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων, των κατασκευαστικών υποδομών, της ενέργειας και του νερού.

 

Διαβάστε επίσης: Σε διαγωνισμό του γαλλικού ΥΠΑΜ η ελληνική ΤΗΕΟΝ Sensors

Η THEON SAUDI ARABIA, θα δραστηριοποιείται στη Σαουδική Αραβία με το δικό της προσωπικό, ενώ επιπλέον εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό θα ενταχθεί στο προσωπικό της εταιρείας τους επόμενους μήνες, στελέχοντας το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης. Το νέο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής, θα εδρεύει στο Ριάντ στην βιομηχανική ζώνη του Αλ Χαρτζ, σε συνεργασία με το MODON, την Αρχή Βιομηχανικών Πόλεων και Τεχνολογικών Ζωνών της Σαουδικής Αραβίας.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την ΤΗΕΟΝ SENSORS, τον παγκόσμιο ηγέτη στις συσκευές νυκτερινής όρασης, επεκτείνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας. Η συνεργασία μας είναι απολύτως σύμφωνη με τους ισχυρούς δεσμούς που έχει αναπτύξει το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας με την Ελλάδα, αλλά και με το εκτεταμένο σχέδιο «Όραμα 2030» για τη διαρθρωτική αναδιάρθρωση της οικονομίας μας, η οποία περιλαμβάνει επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη, δημιουργώντας ισχυρές τοπικές παραγωγικές δυναμικές και άνοιγμα της οικονομίας σε περισσότερους τομείς », είπε, ο Salman Fahd Hamadal Malek, διευθύνων Σύμβουλος της RAKAA Defense & Security Co. και Πρόεδρος της THEON SAUDI ARABIA.

«Η αδειοδότηση της THEON SAUDI ARABIA από την GAMI για την παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, γεγονός που αντικατοπτρίζει την προστιθέμενη αξία που προσφέρουμε στη χώρα, αλλά και την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που μας έδειξαν οι Σαουδικές αρχές», είπε ο κ. Philippe Mennicken, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των THEON SENSORS και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON SAUDI ARABIA.

«Η νέα μας εταιρεία THEON SAUDI ARABIA και η σχέση της με τη RAKAA θα είναι το όχημα της δραστηριότητας των άλλων εταιρειών του Ομίλου EFAGROUP, όπως οι SCYTALYS, της EFA VENTURES και η UCANDRONE» Η Σαουδική Αραβία, θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει προηγμένα αμυντικά προϊόντα, από ηλεκτρο-οπτικές και θερμικές συσκευές, μέχρι «έξυπνα» μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για επιχειρήσεις επιτήρησης του πετρελαϊκού δικτύου», είπε, ο Κ. Θωμάς Ντάκος, Πρόεδρος και CTO των THEON SENSORS.

Διαβάστε επίσης: Έμπρακτη ένδειξη στήριξης στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας | Οι δωρεές των τελευταίων μηνών

Με πληροφορίες από: tekdeeps.com

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This