Teledyne FLIR Defense | Παρουσίαση του τεχνολογικού concept “Black Recon” στην Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DSEI
Defence Redefined
Published on 12/09/2023 at 17:34

Η Teledyne FLIR Defense παρουσιάζει ένα νέο τεχνολογικό concept στην Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DSEI αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο.

Αυτό το σύστημα θα επιτρέψει στους επιχειρούντες να αναπτύξουν αυτόνομα μικρά Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα, τα οποία θα επιχειρούν από το εσωτερικό ενός στρατιωτικού οχήματος, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αναγνώριση, επιτήρηση και πρόσκτηση στόχων (Reconnaissance, Surveillance, and Target Acquisition – RSTA), και στη συνέχεια να ανακτήσουν το σύστημα χωρίς να χρειαστεί ποτέ να εγκαταλείψουν την ασφάλεια του οχήματος.

Διαβάστε επίσης: ΔΕΘ | Ντεμπούτο του Polaris MRZR των ΕΤΑ με ηλεκτρο-οπτικό σύνολο της FLIR

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Black Recon Vehicle Reconnaissance System (VRS) είναι ένα πρόγραμμα εν εξελίξει, το οποίο διαθέτει ένα εντελώς νέο μικρο-Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (micro-Unmanned Aerial Vehicle – UAV), που έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε δυσμενείς συνθήκες εκστρατείας πάνω σε οχήματα μάχης.

Το σύστημα είναι κατασκευασμένο για να παρέχει συνεχή ανεξάρτητη αναγνώριση σε ταχύτητες πτήσης που επιτρέπουν στο UAV να επιχειρεί μπροστά από τα προπορευόμενα οχήματα, παρέχοντας πολύτιμη επίγνωση της κατάστασης ακόμη και πέρα ​​από την οπτική επαφή (beyond line of sight).

Διαβάστε επίσης: MIMS RANGER και UCANDRONE | Επίγνωση τακτικής κατάστασης από την SCYTALYS – Παρουσίαση στην έκθεση EUROSATORY 2022

Με θερμικό και οπτικό ωφέλιμο φορτίο, το Black Recon μεταδίδει ζωντανές εικόνες και πληροφορίες στοχοποίησης στα πληρώματα των οχημάτων. Οι χειριστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα για ένα ευρύ φάσμα αποστολών, όπως αξιολόγηση εάν το έδαφος είναι βατό, σάρωση για νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή εκ του σύνεγγυς επιθεώρηση κάτω από γέφυρες χρησιμοποιώντας ενσωματωμένη καταύγαση. Ειδικότερα το εν λόγω σύστημα παρέχει RSTA δυνατότητες υψηλής ακρίβειας και μπορεί να εκτελεί επιχειρήσεις σε GPS-denied περιβάλλοντα.

Τοποθετημένο μέσα σε ένα εξαιρετικά ανθεκτικό κιβώτιο εκτόξευσης τοποθετημένο σε ένα όχημα, το σύστημα ανάπτυξης του Black Recon μπορεί να εκτοξεύσει έως και τρία UAVs κατά τη διάρκεια μιας αποστολής. Όταν κάποιο επιστρέφει, ένας γερανός-βραχίονα ανακτά αυτόνομα το UAV χρησιμοποιώντας πατενταρισμένη τεχνολογία για την ακριβή παρακολούθηση, σύλληψη και ελλιμενισμό του UAV μέρα ή νύχτα, ακόμη και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στη συνέχεια, τα UAV επαναφορτίζονται αυτόματα για την επόμενη αποστολή.

Σύμφωνα με στελέχη, το Black Recon αντιπροσωπεύει μια νέα δυνατότητα και έναν πολλαπλασιαστή δύναμης για τους πολεμιστές να αντιμετωπίσουν σχεδόν συμμετρικούς αντιπάλους, καθώς η δυνατότητα εκτόξευσης και ανάκτησης UAV σε δευτερόλεπτα από ένα όχημα, χωρίς να εκτεθεί το πλήρωμα, θα επιτρέψει στις μονάδες μάχης να διατηρήσουν το επιχειρησιακό μομέντουμ και να αξιοποιήσουν το σύστημα όταν χρειάζεται περισσότερο, δηλαδή σε δυναμικά, αβέβαια και πολύπλοκα περιβάλλοντα.

Διαβάστε επίσης: Teledyne FLIR Defense | Σύμβαση για την προμήθεια 1000 Black Hornet Nano-drones στην Ουκρανία – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

Pin It on Pinterest

Share This