ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TAΜΣ «ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ» | Επιθετική Ενέργεια Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 16/06/2021 at 15:03

Στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021», η 2η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού εκτέλεσε άσκηση επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων, με την κωδική ονομασία «ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ». 

Η άσκηση ήταν διπλής ενεργείας και εξέταζε το σενάριο επιθετικής ενέργειας για διάσπαση γραμμής αμύνης. Για την υλοποίηση του σεναρίου, αναπτύχθηκε Τακτικό Συγκρότημα επί προκεχωρημένης γραμμής αμύνης, υποστηριζόμενο από τα οργανικά του μέσα υποστήριξης. Την επιθετική ενέργεια εκτέλεσε δύναμη αποτελούμενη από Τακτικό Συγκρότημα Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων και Μηχανοκίνητου Πεζικού. 

Την ενέργεια υποστήριξε ζεύγος ελικοπτέρων Mi 35 και οι οργανικές Μονάδες της Ταξιαρχίας, με Πυροβόλα 155 χιλ και Όλμους 120 χιλ. Επιπλέον, η επιθετική ενέργεια υποστηρίχθηκε από τα κλιμάκια Διοικητικής Μέριμνας της Ταξιαρχίας.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου. Κατά την άσκηση διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας καθώς και το υψηλό ηθικό των συμμετεχόντων.   

Διαβάστε επίσης: TAΜΣ «ΛΕΩΝ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» | Επιθετική ενέργεια Πεζικού για διάσπαση αμυντικής γραμμής – Φωτογραφίες 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This