Rheinmetall | Παρέδωσε το υπερσύγχρονο Νοσοκομείο Πεδίου στην Ουκρανία – VIDEO
Andreas Pogiatzi
Published on 12/09/2023 at 12:08

Πολύ σημαντική προσφορά προς τις Ουκρανικές Δυνάμεις, πραγματοποίησε η γερμανική εταιρεία Rheinmetall, με την παράδοση ενός Νοσοκομείου Πεδίου (Field hospital), αξίας περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2022, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ανέθεσε στη θυγατρική του Ομίλου Rheinmetall Mobile Systeme GmbH, ή RMS, τη σύμβαση για το νοσοκομείο και τη σχετική εκπαιδευτική και υλικοτεχνική υποστήριξη. Μπορείτε να δείτε το βίντεο της εταιρείας για το Νοσοκομείο Πεδίου εδώ

Το υπερσύγχρονο Νοσοκομείο Πεδίου διαθέτει 32 κλίνες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ μονάδων εντατικής θεραπείας και χειρουργείο με σχετικές εγκαταστάσεις αποστείρωσης, τεχνολογία διαγνωστικής απεικόνισης (ακτινογραφία και αξονικό τομογράφο), εργαστήριο, φαρμακείο καθώς και χώρους για το διοικητικό προσωπικό.

Το νέο Νοσοκομείο Πεδίου της Rheinmetall, συμμορφώνεται πλήρως με τα πρότυπα ιατρικής υποστήριξης του NATO Role 2. Σε δύο επιπλέον παραδόσεις που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2023 και τις αρχές του 2024, η RMS θα προμηθεύσει επίσης την Ουκρανία, με δύο εγκαταστάσεις ιατρικής υποστήριξης υψηλής κινητικότητας.

Εκτός από το Νοσοκομείο Πεδίου, η Rheinmetall έχει επίσης εφοδιάσει την Ουκρανία με τα απαραίτητα μέσα μεταφοράς. Συνολικά δέκα συνδυασμοί διαφόρων ειδών φορτηγών μετέφεραν τα είκοσι κοντέινερ στον προορισμό τους, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας.

Τα φορτηγά που μεταφέρουν το Νοσοκομείο Πεδίου στο χώρο ανάπτυξης ©Rheinmetall 

Το νοσοκομείο είναι μια ολοκληρωμένη αυτόνομη μονάδα ιατρικής υποστήριξης. Δεν περιλαμβάνει μόνο ιατρικές μονάδες σε επεκτάσιμα δωμάτια και σκηνές, αλλά διαθέτει επίσης ανεξάρτητη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας και εγκαταστάσεις για την παραγωγή ιατρικών αερίων.

Το νοσοκομείο διαθέτει επίσης δική του παροχή νερού, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας και απολύμανσης, καθώς και μονάδες υγιεινής για ασθενείς και προσωπικό. Η υψηλή ποιότητα του συστήματος είναι εμφανής στις ακριβείς λεπτομέρειες. 

Το Νοσοκομείο Πεδίου της Rheinmetall, μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια από ξηρά, θάλασσα ή αέρα και είναι έτοιμο να λειτουργήσει αμέσως κατά την άφιξη του στο σημείο ανάπτυξης. Είναι σχεδιασμένο για μέγιστη λειτουργική κινητικότητα, όλα τα συστήματα και ο εξοπλισμός του νοσοκομείου μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της RMS, Hauke Bindzus, «Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από άλλους εργολάβους δεν είναι μόνο η εμπειρία μας. Δίνουμε προσοχή στη λεπτομέρεια όταν πρόκειται να συνδυάσουμε τα επιμέρους εξαρτήματα, και ιδιαίτερα την εστίασή μας στην εργονομία και την ανθεκτικότητα του συστήματος. Επιτρέπουμε στους συνεργάτες μας να παρέχουν ιατρική φροντίδα κορυφαίας ποιότητας σε ένα πραγματικά κινητό σύστημα»

Η μεταφορά του κινητού Νοσοκομείου ήταν μια επιχείρηση σε δύο στάδια: πρώτον, δέκα Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 14 ημερών για να μάθουν πώς να συναρμολογούν και να αποσυναρμολογούν και να λειτουργούν το νοσοκομείο. Στη συνέχεια, η επίσημη παράδοση στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε σε καθορισμένη τοποθεσία.

Μέλη του προσωπικού της RMS εκπαίδευσαν τους Ουκρανούς στρατιώτες σε μια αίθουσα εμπορικών εκθέσεων στο Friedrichshafen στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Η μισή ομάδα της Ουκρανίας είχε ήδη ιατρικό υπόβαθρο, η άλλη μισή προηγούμενη τεχνική κατάρτιση. Για να λάβουν μέρος στο σεμινάριο διάρκειας δύο εβδομάδων, ταξίδεψαν απευθείας από την περιοχή των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, στη Γερμανία.

©Rheinmetall 

Σύμφωνα με τον Hauke Bindzus, «Τηρήσαμε τον λόγο μας και προμηθεύσαμε τον ουκρανικό στρατό με ένα μεγάλο νοσοκομείο πεδίου πρώτης κατηγορίας σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Οι άνδρες και οι γυναίκες της εταιρείας μας και εκείνοι των συνεργατών μας επέδειξαν εξαιρετική δέσμευση στην υλοποίηση αυτού του έργου. Ποτέ δεν ξεχάσαμε ούτε μια μέρα πόσο σημαντική ήταν η γρήγορη παράδοση. Αυτό το σύστημα ελπίζουμε να σώσει πολλές ζωές στην Ουκρανία. Είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε τις ειδικές μας δυνατότητες στην υποστήριξη της Rheinmetall προς την Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης: H γερμανική Rheinmetall προμηθεύει την Ουκρανία με υπερσύγχρονο νοσοκομείο πεδίου

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

Η Nexter, εταιρεία του ομίλου KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems), ανακοίνωσε την άφιξη του νέου τακτικού Μη Επανδρωμένου Οχήματος Εδάφους…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

Η Nexter, εταιρεία του ομίλου KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems), ανακοίνωσε την άφιξη του νέου τακτικού Μη Επανδρωμένου Οχήματος Εδάφους…

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου…

Pin It on Pinterest

Share This