Rheinmetall | Παράδοση επιπρόσθετων συστημάτων SurveilSPIRE στην Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 11/10/2023 at 16:14

Η Rheinmetall ανέλαβε νέα σύμβαση για την προμήθεια αυτοματοποιημένων συστημάτων αναγνώρισης στην Ουκρανία.

Η παραγγελία έγινε από τη γερμανική κυβέρνηση. Το SurveilSPIRE είναι ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει και να αναχαιτίζει εχθρικά Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα. 

Τα συστήματα αναγνώρισης περιλαμβάνουν φορητές διατάξεις πύργου επιτήρησης με εξοπλισμό κάμερας ημερήσιας και νυχτερινής όρασης, mini-drones πλοήγησης αυτόματου πιλότου και ένα σύστημα διοίκησης και ελέγχου.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall | Προωθημένες κινητές μονάδες χειρουργείων για την Ουκρανία

Τα οχήματα μεταφοράς περιλαμβάνονται επίσης στην παράδοση. Τα συστήματα χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα για την παρακολούθηση τμημάτων εδάφους με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό. Το σύστημα μπορεί επίσης να παρέχει δίκτυο 5G. Η Rheinmetall συνεργάζεται για το έργο με την εσθονική εταιρεία DefSecIntel.

Η αξία παραγγελίας βρίσκεται στο χαμηλότερο διψήφιο εύρος εκατομμυρίων ευρώ. Η παράδοση έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με τη Rheinmetall.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall | Παρέδωσε το υπερσύγχρονο Νοσοκομείο Πεδίου στην Ουκρανία – VIDEO

Κατασκευασμένοι από την DefSecIntel της Εσθονίας, οι πύργοι επιτήρησης SurveilSPIRE μπορούν να εγκατασταθούν σε ρυμουλκούμενα οχήματα και να μεταφερθούν γρήγορα στην περιοχή ενδιαφέροντος. Η ανάπτυξη τους απαιτεί τρία άτομα, ενώ η λειτουργία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Το σύστημα περιλαμβάνει ασύρματους συνδέσμους (4G και Starlink) για μετάδοση βίντεο σε ένα κινητό σταθμό διοίκησης.

Τα ηλιακά πάνελ επιτρέπουν τη συνεχή λειτουργία χωρίς καλώδια τροφοδοσίας ή πηγή καυσίμου. Το σύστημα βασίζεται σε αναγνωριστικά drones πλοήγησης αυτόματου πιλότου που πραγματοποιούν περιπολίες και πτήσεις για συγκεκριμένες αποστολές. Αυτό επιτρέπει την επιθεώρηση των ανιχνευόμενων απειλών και επιτρέπει στον χειριστή να ξεκινήσει τα απαραίτητα αντίμετρα.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall | Σε εξέλιξη οι παραδόσεις του νέου κράνους των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η Rheinmetall συμμετέχει ήδη σε πολλά έργα για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Αυτά περιλαμβάνουν παραδόσεις τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Πεζικού (IFV) Marder, πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων, νοσοκομεία πεδίου, στρατιωτικά φορτηγά και, σύντομα, τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα LUNA Next Generation.

Επιπλέον, η Rheinmetall είναι συνεργάτης σε πολλαπλές πολυμερείς συναλλαγές τύπου “Ringtausch” (κυκλική  ανταλλαγή). Αυτή η διαδικασία, που αναπτύχθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση, έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει την ουκρανική πολεμική προσπάθεια σε συνεργασία με τους ευρωπαίους γείτονες της Γερμανίας και τους εταίρους του ΝΑΤΟ. 

Μέσω αυτής της διαδικασίας τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ μεταφέρουν εξοπλισμό της σοβιετικής εποχής στην Ουκρανία με αντάλλαγμα τα πλεονάζοντα συστήματα δυτικής κατασκευής, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας με την ανταλλαγή 40 BMP-1 με 40 Marder IFV.

Διαβάστε επίσης: 28η Οκτωβρίου 2022 | Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Παρέλασαν τα Marder και τα M1117 – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

Pin It on Pinterest

Share This