ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rheinmetall και Lockheed Martin ενώνουν δυνάμεις για τους εξομοιωτές οχημάτων του Καναδικού Στρατού (LVCTS)
Defence Redefined
Published on 06/06/2020 at 13:25

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Rheinmetall Καναδά, θα είναι επικεφαλής μιας κοινοπραξίας που θα αποτελείται από την Lockheed Martin Καναδά, την Rheinmetall Electronics της Βρέμης-Γερμανίας και την Lockheed Martin Training and Logistics Solutions στο Ορλάντο και στην Φλόριντα. Η κοινοπραξία θα επιδιώξει να κερδίσει τον διαγωνισμό για εξομοιωτές και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης του Προσωπικού Οχημάτων του Καναδικού Στρατού (Army’s Land Vehicle Crew Training System-LVCTS).

Μαζί με τους συνεργάτες της, η Rheinmetall Canada θα προσφέρει στον Καναδικό Στρατό μια δοκιμασμένη οικονομική λύση για το LVCTS, η οποία θα είναι ανοικτής αρχιτεκτονικής για μελλοντικές αναβαθμίσεις-προσθήκες, εξασφαλίζοντας παράλληλα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τον Καναδά.

Η πρόταση της κοινοπραξίας θα επιτρέψει στον Καναδικό Στρατό να διεξάγει μια κλιμακωτή εκπαίδευση η οποία θα μπορεί να αρχίζει σε ατομικό επίπεδο και να εκτείνεται σε επίπεδο πληρώματος, διμοιρίας καθώς και σε υψηλότερα κλιμάκια, χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένα εκπαιδευτικά μέσα υψηλής πιστότητας. Επιπλέον μέσω της πρότασης προτείνονται και τυπικοί σταθμοί εργασίας εκπαιδευόμενων σε συνδυασμό με ένα ανθεκτικό εικονικό περιβάλλον για ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το λογισμικό της εξομοίωσης θα είναι κοινό σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης και θα σχεδιαστεί για να δημιουργεί ολοένα και πιο δύσκολες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ρεαλιστικής προσομοίωσης διαφόρων τύπων εδάφους, καιρικών συνθηκών, δυνατοτήτων και τακτικών. Το εκπαιδευτικό σύστημα θα βαθμολογήσει τα πληρώματα με τυποποιημένες μεθόδους σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Τα Ατομικά Συστήματα Εκπαίδευσης Πληρώματος (CTS) θα συνδέονται μέσω του πρωτοκόλλου Κατανεμημένης Διαδραστικής Προσομοίωσης (DIS) και πύλες Αρχιτεκτονικής Υψηλού Επιπέδου (HLA) για παροχή εκπαίδευσης σε ομάδα, διμοιρία ή μεγαλύτερα κλιμάκια.

Το σύστημα θα επιτρέπει επίσης την προσαρμογή των εκπαιδευτικών σεναρίων, την παρακολούθηση της προόδου των εκπαιδευόμενων και τον απολογισμό της εκπαίδευσης.

Όπως σημειώνει ο Pietro Mazzei, Αντιπρόεδρος της Rheinmetall Canada, “Αυτή η κοινοπραξία συνδυάζει δύο από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων στρατιωτικής εκπαίδευσης στον κόσμο, προκειμένου να προμηθεύσει τον καναδικό στρατό με το πιο προηγμένο σύστημα ανοικτής αρχιτεκτονικής. Η Rheinmetall και η Lockheed Martin έχουν ισχυρή παράδοση όσον αφορά την προμήθεια και την υποστήριξη συστημάτων αιχμής για εκπαίδευση ακριβείας πυροβολητών και λοιπές εργασίες πληρώματος. Ανυπομονούμε να μεταφέρουμε αυτή την εμπειρία στον Καναδικό Στρατό”.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι “Η Lockheed Martin Canada είναι περήφανη που συνεργάζεται με τη Rheinmetall σε μια λύση LVCTS για τον Καναδικό Στρατό», λέει η Lorraine Ben, Διευθύνων Σύμβουλος της Lockheed Martin Canada. «Βασιζόμενοι στα 80 χρόνια υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων του Καναδά, ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τις δεξιότητες και την εμπειρία της ομάδας μας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων προσομοίωσης και εκπαίδευσης παγκόσμιας κλάσης. Αυτή η κοινοπραξία συνδέει την κορυφαία τεχνολογία με την καναδική τεχνογνωσία για μια κρίσιμη ικανότητα εκπαίδευσης στον Καναδά για τις επόμενες δεκαετίες”.

Η Lockheed Martin Training and Logistics Solutions είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων στρατιωτικής εκπαίδευσης παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων εικονικών συστημάτων συλλογικής εκπαίδευσης στον κόσμο – του Tactical Trainer Close Combat Tactical Trainer (CCTT) και του Tactical Trainer UK Combined Arms (UK CATT).

UK Combined Arms Tactical Trainer (UK CATT)

Η Rheinmetall Canada είναι ο καναδικός βραχίονας του γερμανικού ομίλου Rheinmetall, του μεγαλύτερου προμηθευτή συστημάτων και εξοπλισμού της Ευρώπης για τις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Με προσωπικό σε τοποθεσίες στο Saint-Jean-sur-Richelieu στο Κεμπέκ και στην Οτάβα στο Οντάριο, η Rheinmetall Canada έχει συγκεντρώσει πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρογνωμοσύνης στην ολοκλήρωση του συστήματος, την ανάπτυξη λογισμικού εντολών και ελέγχου σε πραγματικό χρόνο και λύσεων επικοινωνίας. Ως κύριος ανάδοχος, η Rheinmetall Canada έχει επίσης διαχειριστεί αρκετά μεγάλα προγράμματα του καναδικού στρατού, όπως η επισκευή  και συντήρηση των Leopard 2, το ραντάρ μεσαίας εμβέλειας, το ολοκληρωμένο σύστημα στρατιωτών και οι κινητές δορυφορικές επικοινωνίες.

Η Lockheed Martin Canada με έδρα την Οττάβα είναι η καναδική μονάδα της Lockheed Martin Corporation, ενός  παγκόσμιου οργανισμού ασφάλειας και αεροδιαστημικής ο οποίος απασχολεί περίπου 110.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Η Lockheed Martin Canada είναι ο αξιόπιστος αμυντικός εταίρος του Καναδά εδώ και 80 χρόνια και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, ολοκλήρωση και υποστήριξη συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογίας. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 1000 υπαλλήλους σε μεγάλες εγκαταστάσεις στην Οττάβα, στο Μόντρεαλ, στο Χάλιφαξ, στο Κάλγκαρι και στη Βικτώρια οι οποίοι εργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών προγραμμάτων που καλύπτουν τους τομείς της αεροδιαστημικής, της άμυνας και του εμπορίου.

Η Rheinmetall Electronics GmbH παρέχει επιχειρησιακά συστήματα και λύσεις προσομοίωσης σε στρατιωτικούς, κρατικούς και εμπορικούς πελάτες. Οι λύσεις προσομοίωσης και εκπαίδευσης κυμαίνονται από θεμελιώδη ηλεκτρονική μάθηση (e-learning) και βασική εκπαίδευση έως και πλήρως δικτυοκεντρικά συστήματα εκπαίδευσης για διασφάλιση της μέγιστης απόδοσης των οπλιτών στρατού ξηράς, των ιπτάμενων και των ναυτών στις μελλοντικές αποστολές τους. Η Rheinmetall Electronics έχει παραδώσει εξατομικευμένες λύσεις σε παγκόσμιους πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του Μηχανοποιημένου Κέντρου Εκπαίδευσης στο Thun της Ελβετίας και του Leopard 2 Gunnery Skills Trainer and Driving Simulator στον Καναδά και την Ινδονησία. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει αναγνώριση, έλεγχο πυρκαγιάς, στρατιώτες και συστήματα διοίκησης, πλατφόρμες καθοδηγούμενων οπλικών συστημάτων, καθώς και εφαρμογές εκπαίδευσης, μάθησης και εφαρμοσμένης μηχανικής για άτομα, ομάδες και οργανισμούς. Πελάτες σε περισσότερες από 40 χώρες βασίζονται στην τεχνολογία της Rheinmetall Electronics.

Τι ισχύει σε Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας και Κύπρου

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν σύγχρονους εξομοιωτές για εκπαίδευση του προσωπικού τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε για τον Στρατό Ξηράς το Κέντρο Εξομοιωτών Τεθωρακισμένων στην Αλεξανδρούπολη, σε Πολεμικό Ναυτικό τον εξομοιωτή επίθεσης υποβρυχίων Type 214 στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και στην Πολεμική Αεροπορία τον εξομειωτή αεροσκαφών F16 Block 52+ Advance στην 116 ΠΜ στον Άραξο.

Σύγχρονο εξομοιωτή διαθέτει και η Εθνική Φρουρά κυρίως στην εκπαίδευση των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας Mi-35P. Σε ότι αφορά τα άρματα μάχης η Ε.Φ διαθέτει εξομοιωτές οι οποίοι αν και δεν είναι της ίδιας τεχνολογίας με αυτούς που παρουσιάζονται στα σχετικά βίντεο εντούτοις παραμένουν χρήσιμο εργαλείο.

*Φωτογραφία τίτλου © Rheinmentall Defence

Διαβάστε επίσης:

Rheinmetall Defence | Το άρμα Kodiak μπορεί να εξυπηρετήσει τον Στρατό την Πυροσβεστική και την Πολιτική Άμυνα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Συνέντευξη | Τμήμα Τελωνείων και Μετανάστευσης ΒΒ – Η παράνομη μετανάστευση, η σχέση με την Αστυνομία Κύπρου, την UNPOL & τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής – Μέρος Α

Συνέντευξη | Τμήμα Τελωνείων και Μετανάστευσης ΒΒ – Η παράνομη μετανάστευση, η σχέση με την Αστυνομία Κύπρου, την UNPOL & τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής – Μέρος Α

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τον Mark Hartley, Αξιωματικό του Ανατολικού Τμήματος των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο…

Pin It on Pinterest

Share This