Quantcast
ελαφρές νεφώσεις 9° C 9° C | 9° C
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Rafale | Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Defence Redefined
Published on 13/01/2021 at 10:23

Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας με τις συμβάσεις για την απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ καταψήφισε ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα καθώς οι εργασίες της Επιτροπής Εθνικής ‘Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής έδειξαν πως η διπλωματία συμβαδίζει με την ενίσχυση της ισχύος της αποτροπής» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Η Επιτροπή της Βουλής, είπε ο υπουργός, «νωρίτερα συνεδρίασε για την ψήφιση του νομοσχεδίου που επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της πατρίδας μας. Και τώρα, αμέσως μετά, συνεδριάζουμε προκειμένου να συζητήσουμε την προμήθεια των Rafale» Υπογράμμισε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να διαδραματίσουν ένα κρίσιμο και απαιτητικό ρόλο ως προς την διαφύλαξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, την διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προβάλλοντας το έντονο αποτύπωμα της αποτρεπτικής ισχύος τους».

Διαβάστε επίσης: Ντένης Πλέσσας | «Η ένταξη της Ελλάδας στο F-35 θα πραγματοποιηθεί με την απόκτηση 18 – 24 αεροσκαφών»

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε πως « η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων μας, είναι η ισχύς των όπλων της αλλά και ο πολλαπλασιαστής της ποιότητας που αυτός είναι το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει».

Ο υπουργός, σημείωσε πως «η προσπάθεια για την επαύξηση της μαχητικής ισχύος και της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια υπόθεση διαρκής και εντατική, η οποία καθίσταται επιτακτική από τις παρούσες γεωπολιτικές προκλήσεις που υπάρχουν στο ευρύτερο περιβάλλον μας και κυρίως με δεδομένη την προκλητική αναθεωρητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία ευθέως αμφισβητεί κυριαρχικά μας δικαιώματα, και απειλεί την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στο πλαίσιο αυτό , εξήγησε, με γνώμονα τις απαιτήσεις της Δομής των Ενόπλων μας Δυνάμεων έχει εγκριθεί και από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει 105 υποπρογράμματα τα οποία θα υλοποιηθούν σε βάθος 5 με 7 ετών. Τμήμα αυτού του σχεδίου είναι και η απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale που είναι στην πιο προηγμένη τους μορφή. Πρόκειται, είπε ο υπουργός , «για υπερσύγχρονα αεροσκάφη που τα χαρακτηριστικά και η ισχύς των όπλων που φέρουν διαμορφώνουν υπέρ της Πολεμικής μας Αεροπορίας σαφείς συνθήκες υπεροχής στο πεδίο της ευρύτερης περιοχής αλλά και στο αεροπορικό ισοζύγιο ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας»

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, ανέφερε πως επιλέχθηκαν τα Rafale καθώς το αεροσκάφος αυτό αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, ανήκουν μεταξύ της 4ης και 5ης γενιάς, με τεχνολογικές καινοτομίες που το καθιστούν ικανό να εκτελέσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλες τις αποστολές σε ολόκληρο των ελληνικό εναέριο χώρο και την Ανατολική Μεσόγειο, έναντι σύγχρονων τεχνολογικών αντιπάλων και μέσα σε ένα σύνθετο απειλών πεδίο μάχης.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης | Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει για γκρίζες ζώνες ή αποστρατιωτικοποίηση νησιών

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This