Quantcast

MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Podcast | Ιωαννης Μαλιώτης για τα θέματα των Αξιωματικών – “Εξελίξεις που θα χαροποιήσουν τα μέλη μας” – VIDEO
Defence Redefined
Published on 19/03/2021 at 13:49

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαμε στο Defence Redefined Podcast, την περασμένη Τετάρτη (17/03) με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ), Τχη (ΠΖ) Μαλιώτη Ιωάννη, σχετικά με την δράση και τις μελλοντικές επιδιώξεις του Συνδέσμου αλλά και τα αιτήματα των Αξιωματικών. 

Κατά την πρώτη φάση της εκπομπής μας, ο κ. Μαλιώτης αναφέρθηκε στην ιστορία του Συνδέσμου ο οποίος συμπληρώνει φέτος τα 13 χρόνια ζωής. Ο κ. Μαλιώτης, στάθηκε επίσης και στους σημαντικούς σταθμούς του ΣΑΚΣ, κάνοντας αναφορά στις τέσσερις εκλογικές διαδικασίες, στην εισαγωγή του ως μόνιμο μέλος στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Στρατιωτικών Οργανώσεων (EUROMIL), καθώς την συμμετοχή στο Δ.Σ του EUROMIL. Άλλος σημαντικός σταθμός, ήταν επίσης οι συνεδρίες του EUROMIL στην Κύπρο. 

Διαβάστε επίσης: Podcast | Η τουρκική προπαγάνδα, τα fake news και πληροφοριακός πόλεμος ως νέα πρόκληση για την Κύπρο – VIDEO

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΣΑΚΣ αναφέρθηκε στην ρύθμιση του ωραρίου για τους Αξιωματικούς και τους Υπαξιωματικούς του Κυπριακού στρατού, εξηγώντας τις παραμέτρους της ρύθμισης και ότι ο Σύνδεσμος αναμένει την ψήφιση του από την Βουλή. 

Ακολούθως, η συζήτηση μας με τον κ. Μαλιώτη, περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα των μεταθέσεων και των προαγωγών αλλά και της αξιοκρατίας σε αυτές τις διαδικασίες. Ο κ. Μαλιώτης, εκθείασε το έργο των νέων Αξιωματικών που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά, δίνοντας ως παράδειγμα την δημιουργία συγκεκριμένης ανάπτυξης οπλικού συστήματος από Αξιωματικό.

 Μαζί με τον κ. Μαλιώτη αναλύσαμε αρκετά θέματα και αναφερθήκαμε επίσης και στην κοινωνική δράση του ΣΑΚΣ. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας ανέφερε ότι στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης, ο ΣΑΚΣ, δώρισε παπούτσια σε όλα τα άπορα παιδιά στα χωριά της Γραμμής Αντιπαράταξης, προχώρησε στην εισφορά όλων των καθαρών εσόδων του Συνδέσμου στους πυρόπληκτους στο Μάτι της Αττικής, αλλά και συστηματική βοήθεια συναδέλφων που έχουν ανάγκη για βοήθεια. 

Διαβάστε επίσης: Podcast | Η αδράνεια στους εξοπλισμούς, οι ανεπαρκείς υποδομές και το θράσος της Κυπριακής πραγματικότητας – VIDEO

Ερωτηθείς, για το αν έχουν γίνει μελέτες για το μέλλον των Αξιωματικών και την αποκατάσταση των στελεχών σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, ο κ. Μαλιώτης είπε ότι η μόνη πληροφόρηση που είχε ο Σύνδεσμος ήταν ότι έγινε μια μελέτη το 2004 από τον Αντιστράτηγο ε.α Φοίβο Κλόκκαρη, ωστόσο όπως ανέφερε, τα δεδομένα σήμερα έχουν αλλάξει. Όπως εξήγησε ο κ. Μαλιώτης, ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με εταιρεία ερευνών, προχώρησε το 2015 στην διενέργεια έρευνας με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού Αξιωματικών ως δείγμα. Ένα από τα ευρήματα της έρευνας, σύμφωνα με τον κ. Μαλιώτη, ήταν ότι αρκετοί Αξιωματικοί δήλωσαν ότι θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στον Ελληνικό Στρατό, παρά να ενταχθούν σε άλλη υπηρεσία, σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.  Τα ευρήματα της έρευνας, όπως μας εξήγησε ο κ. Μαλιώτης, δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής από τους αρμόδιους. 

Στην τελευταία φάση της συνέντευξής μας, ο κ. Μαλιώτης παρουσίασε τα θέματα του Συνδέσμου τα οποία οδεύουν προς την επίλυση τους. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαλιώτης είπε “τα μέλη μας το επόμενο διάστημα να αναμένουν κάποιες εξελίξεις οι οποίες θα τους χαροποιήσουν ιδιαίτερα”. 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΣΑΚΣ, απάντησε σε πάρα πολλές ερωτήσεις των φίλων που μας παρακολουθούσαν και έστειλε το δικό του μήνυμα στους Αξιωματικούς. 

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη: 

Διαβάστε επίσης: Podcast | Η Εθνική Φρουρά μετά την Λύση του Κυπριακού, τα κενά στους εξοπλισμούς και οι γεωπολιτικές εξελίξεις με τον Ανδρέα Πενταρά

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This