Naval Group | Γαλλοελληνική Βιομηχανική Αριστεία στη DEFEA 2025
Defence Redefined
16/05/2025

Από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2025, η Naval Group συμμετείχε στην τρίτη διοργάνωση της έκθεσης DEFEA – Defense Exhibition Athens. 

Διοργανωθείσα από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), η DEFEA αποτελεί κορυφαία ευρωπαϊκή έκθεση άμυνας και στρατηγικό σημείο συνάντησης για τη βιομηχανία, τις κυβέρνησεις και τους στρατιωτικούς φορείς.

Η φετινή παρουσία της Naval Group υπογράμμισε τη διαρκή δέσμευσή της στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και στο αμυντικό οικοσύστημα της Ελλάδας. Καθώς το τρέχον πρόγραμμα FDI HN (Frégate de Défense et d’Intervention for the Hellenic Navy) προχωρά με βασικά ορόσημα που επιτεύχθηκαν το 2025, η Naval Group παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προηγμένων ναυτικών λύσεων. 

Οι επισκέπτες του Hall 2, booth 2D12 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της Naval Group σε πλατφόρμες μάχης επιφανείας, drones και αυτόνομα συστήματα, προσαρμοσμένα στις επιχειρησιακές ανάγκες των σύγχρονων στόλων.

Κεντρικό χαρακτηριστικό της συμμετοχής της Naval Group ήταν η προώθηση της εύρωστης ελληνογαλλικής, βιομηχανικής συνεργασίας. Αυτή η συνεργασία έχει ήδη αποδώσει περισσότερα από 120 συμβόλαια με περισσότερες από 60 ελληνικές εταιρείες και συνεχίζει να αναπτύσσεται. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Naval Group ενίσχυσε περαιτέρω τη συνεργασία της με την εγχώρια βιομηχανία μέσω της υπογραφής έξι νέων συμφωνιών στο πλαίσιο του προγράμματος Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (HIP).

Τέσσερις συμβάσεις-πλαίσια συνήφθησαν για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη υποστήριξη των φρεγατών FDI στην Ελλάδα. Οι συμφωνίες αυτές υπογράφηκαν με:

  • FARAD A.E., για υπηρεσίες που σχετίζονται με συστήματα HVAC μέσω τεχνολογίας εναλλακτών θερμότητας·
  • DIVING STATUS, για υποβρύχιες επιθεωρήσεις και εργασίες συντήρησης·
  • Melita Power Diesel, για υποστήριξη κινητήρων diesel·
  • PETROS PETROPOULOS, για συντήρηση γεννητριών diesel.

Πέρα από τη συντήρηση και την υποστήριξη, η Naval Group επέκτεινε την εστίασή της στη ναυτική καινοτομία και την ενσωμάτωση μη επανδρωμένων συστημάτων. Ιδιαίτερα, υπογράφηκαν δύο μνημόνια κατανόησης (MoUs) για τη διερεύνηση της ενσωμάτωσης των drone σε ιφυστάμενες και μελλοντικές πλατφόρμες μάχης επιφανείας. 

Το πρώτο Μνημόνιο Συνεργασίας με την ALTUS LSA A.E. αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας για την ναυτικοποίηση και επιχειρησιακή αξιοποίηση μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) επί των φρεγατών FDI, κορβετών Gowind και άλλων πλατφορμών. Ένα ακόμη Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφηκε με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στις ναυτικές λύσεις αντιμετώπισης μη επανδρωμένων απειλών (counter-UAS), εγκαινιάζοντας κοινές συζητήσεις για την ενσωμάτωση του συστήματος Centaur C-UAS στις φρεγάτες FDI και σε πρόσθετες ναυτικές πλατφόρμες.

Μέσω αυτών των συμφωνιών και του ενεργού του ρόλου στη DEFEA 2025, η Naval Group επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της για την ενίσχυση των ναυτικών δυνατοτήτων της Ελλάδας και την ενίσχυση των στρατηγικών βιομηχανικών δεσμών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Naval Group | Το νεότερο μέλος του ΣΕΚΠΥ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This