Η ελληνική εταιρεία EODH σημείωσε και φέτος δυναμική παρουσία στο μεγάλο συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας, BATTLEFIELD ReDEFiNED 2024…
Οι υπουργοί Άμυνας της Γερμανίας και της Γαλλίας ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν στο κοινό σχέδιό τους για την ανάπτυξη της πλατφόρμας μάχης του μέλλοντος (Main Ground Combat System, MGCS) όσον αφορά την κατανομή του έργου μεταξύ των βιομηχανιών, σημείο κλειδί για να συνεχιστεί το πρόγραμμα.
Accord avec mon homologue 🇩🇪 @BMVg_Bundeswehr concernant le lancement du projet MGCS, le char du futur.
Charge industrielle partagée à égalité sur ce projet structurant pour notre coopération industrielle, nos armées respectives, la défense européenne et l’OTAN. pic.twitter.com/rZSGh3TIWl
— Sébastien Lecornu (@SebLecornu) March 22, 2024
Το πρόγραμμα MGCS είχε αρχίσει το 2017, την ίδια περίοδο με το πρόγραμμα για το μαχητικό αεροσκάφος του μέλλοντος (SCAF), ένα άλλο πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Το νέο άρμα μάχης στο πλαίσιο MGCS προβλέπεται να αντικαταστήσει από το 2035 τα γαλλικά άρματα μάχης Leclerc και τα γερμανικά Leopard 2, σηματοδοτώντας ένα τεχνολογικό άλμα μιας γενιάς χάρη στο επίπεδο καινοτομίας του και στη διασυνδεσιμότητα του.
Οι Μπόρις Πιστόριους και Σεμπαστιάν Λεκορνί είχαν ζητήσει πέρυσι να δοθεί νέα ώθηση σ’ αυτό το γαλλογερμανικό πρόγραμμα που αντιμετώπιζε εμπόδια λόγω των βιομηχανικών αντιπαλοτήτων και διισταμένων συμφερόντων του Παρισιού και του Βερολίνου.
Διαβάστε επίσης: MGCS | Η πρόταση «Game Changer» της Hensoldt για το ευρωπαϊκό άρμα μάχης – VIDEO
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε καθορίζει πολύ ξεκάθαρα ότι, όσον αφορά την παραγωγή, θα υπάρξει κατανομή 50/50 ανάμεσα στις βιομηχανίες των χωρών. Η συμφωνία θα επισημοποιηθεί στις 26 Απριλίου με την υπογραφή ενός κοινού εγγράφου, ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας είπε ότι το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών FCAS σημειώνει επίσης καλή πρόοδο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της ανάπτυξής του.
Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι στο πρόγραμμα MGCS συμμετέχουν 2 κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας η NEXTER (Γαλλία) και KMW (Γερμανία) οι οποίες αποτελούν από το 2015 εταιρείες του ομίλου KNDS κάτι καταλυτικό για την πορεία του προγράμματος. Στο πλάνο για το MGCS υπάρχει και η ελληνική EODH και περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο που ακολουθεί.
Διαβάστε επίσης: Κύριο σύστημα μάχης εδάφους (MGCS) με συμμετοχή ελληνικής εταιρείας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ουκρανία | Παραλαβή 1,2 εκατ. drones το 2024
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι προμήθευσε 1,2 εκατομμύρια μη επανδρωμένα αεροχήματα στον ουκρανικό στρατό το 2024.
BAE Systems | Απονομή 2,5 δισ. δολαρίων σε συμβόλαια με τη Δανία και τη Σουηδία για νέα ΤΟΜΑ CV90
Η BAE Systems υπέγραψε ξεχωριστά συμβόλαια συνολικής αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τόσο με τη Σουηδία όσο…
Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στις Βρυξέλλες – Συνάντηση Παραδίδοντος και Παραλαμβάνοντος Τρίο Προεδρίας της ΕΕ
Στη συνάντηση συμμετείχαν, οι ΑΕΔ παραδίδοντος Τρίο Προεδρίας Ισπανίας, Βελγίου και Ουγγαρίας και οι ΑΕΔ του παραλαβάνοντος Τρίο Προεδρίας…
ΣΣΑΣ | Ορκωμοσία των νέων Αξιωματικών Σωμάτων – Φωτογραφίες
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων…
EODH | Leonidas 300 IFV σε έκδοση anti-drone και γραμμή αναβάθμισης στην Κύπρο – Η παρουσία στο BATTLEFIELD ReDEFiNED 2024
Η ελληνική εταιρεία EODH σημείωσε και φέτος δυναμική παρουσία στο μεγάλο συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας, BATTLEFIELD ReDEFiNED 2024…
Ολοκληρωμένη συνεργασία αμυντικών βιομηχανιών Ελλάδας και Κύπρου – Υπογραφή μνημονίου στο συνέδριο BATTLEFIELD ReDEFiNED 2024
Ο Πρόεδρος του ΚΣΕΕΚ, δρ. Τάσος Κουνούδης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως είναι σημαντικό ως Έλληνες να έχουμε ελληνική συνεργασία και πρόσθεσε…
Ουκρανία | Παραλαβή 1,2 εκατ. drones το 2024
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι προμήθευσε 1,2 εκατομμύρια μη επανδρωμένα αεροχήματα στον ουκρανικό στρατό το 2024.
Γερμανία | Ρεκόρ εξαγωγών όπλων στην Τουρκία
Από το 2016 και μετά, οι αμυντικοί δεσμοί και οι γερμανικές εξαγωγές όπλων είχαν παγώσει, αλλά αυτό αλλάζει εκ νέου, εξαιτίας της σύνθετης…