“MAŁA NAREW” | Η PGZ και η MBDA UK σημειώνουν ταχεία πρόοδο στην ανάπτυξη του νέου συστήματος SHORAD
Defence Redefined
Published on 13/09/2022 at 18:00

Η PGZ και οι θυγατρικές της, οι PIT-RADWAR, JELCZ και WZU, που συνεργάζονται μαζί με την MBDA UK, σημειώνουν ταχεία πρόοδο στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος αεράμυνας μικρής εμβέλειας (Short-range air defence – SHORAD), γνωστό ως “Mała NAREW”.

Οι δύο πρώτοι πολωνικοί εκτοξευτές iLaunchers του συστήματος υποβάλλονται ήδη σε διαδικασίες ενσωμάτωσης συστημάτων και δοκιμές στην Πολωνία πριν την φάση των εξαγωγών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MBDA, το πρόγραμμα έχει ως στόχο να παραδώσει γρήγορα δύο μονάδες πυρός SHORAD εξοπλισμένες με πυραύλους CAMM, διασυνδεδεμένους με σταθμούς ραντάρ SOŁA, αλλά και με ένα πολωνικό σύστημα Ελέγχου και Διοίκησης (Command and Control – C2).

Διαβάστε επίσης: EUROSATORY 2022 | Η MBDA παρουσίασε το αντι-drone Sky Warden με πλήρη σουίτα αισθητήρων και οπλισμού – VIDEO & Φωτογραφίες

Οι εν λόγω μονάδες έχουν τροποποιηθεί, έτσι ώστε να επιχειρούν ενσωματωμένες σε ένα και μόνο σύστημα SHORAD. Η ενοποίηση των σταθμών ραντάρ, των συστημάτων C2 και του λογισμικού ελέγχου πυρός των βλημάτων CAMM συμβαδίζει με τη φυσική ενσωμάτωση του επίμαχου εκτοξευτή iLauncher στο πλαίσιο (σασί) φορτηγών οχημάτων τύπου JELCZ. Πέραν τούτων οι πρώτες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για χειριστές iLauncher με τα λοιπά συστήματα του συστήματος “Mała NAREW” έχουν διεξαχθεί.

Το πρόγραμμα “Mała NAREW”, εκτός από τις μονάδες εκπομπής πυρών, περιλαμβάνει και πακέτο εκπαίδευσης και υποστήριξης. Στο πλαίσιο του έργου, η PGZ και η MBDA πραγματοποιούν ενσωμάτωση επιλεγμένων βρετανικών και πολωνικών εξαρτημάτων συστημάτων αεράμυνας, ενώ παράλληλα παρέχουν τεχνική υποστήριξη για τον παραγγελθέντα εξοπλισμό στο επιχειρησιακό στάδιο. 

Η σύμβαση προβλέπει την παράδοση της πρώτης μονάδας “Mała NAREW” φέτος και της δεύτερης το 2023.

Διαβάστε επίσης: Ο πύραυλος CAMM της MBDA αναδεικνύεται ως ο νικητής για το πολωνικό πρόγραμμα “NAREW”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This