ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Lockheed Martin | Το Ατρακτίδιο λέιζερ είναι εδώ. Δυνητική επιλογή για τα F-16V – VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/09/2020 at 14:30

H Lockheed Martin μέσα από ένα νέο 3D animation ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρει το τακτικό αερομεταφερόμενο ατρακτίδιο λέιζερ (TALWS) το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί και σε F-16V. 

Διαβάστε επίσης: Lockheed Martin | Η νέα γενιά όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας laser είναι εδώ- VIDEO

Η εταιρεία συνδυάζοντας την μακρόχρονη εμπειρία της στην κατασκευή αεροσκαφών, ανάπτυξη συστημάτων στοχοποίησης, αλγορίθμων και αισθητήρων θα είναι σε θέση μετά από τρια (3) χρόνια ανάπτυξης και δοκιμών (σε εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ) να παρουσιάσει το τακτικό αερομεταφερόμενο ατρακτίδιο λέιζερ (TALWS). Το εν λόγω σύστημα σύμφωνα με την εταιρεία θα μπορεί να καταστρέψει με την ταχύτητα του φωτός μεταξύ άλλων πυραύλους επιφανείας-αέρος και αέρος-αέρος. 

 

Πέραν του TALWS η εταιρεία αναπτύσσει λύσεις λέιζερ για επίγειες πλατφόρμες και πλοία οι οποίες σε συνδυασμό με παραδοσιακές λύσεις κινητικής ενέργειας (π.χ πύραυλοι) προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο άμυνας και προστασίας δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Lockheed Martin | Τα ελληνικά F-16V θα είναι τα πιο προηγμένα F-16 σε όλη την Ευρώπη – Infographics

Η ενσωμάτωση αυτών των συστημάτων σε βάθος χρόνου, σε αεροσκάφη F-16V, θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στις δυνατότητες τους και σίγουρα η πιθανή απόκτηση τους θα απασχολήσει και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία την πρώτη αεροπορία στην Ευρώπη η οποία θα διαθέτει στόλο 84 F-16V μέχρι το 2027. H επιλογή αυτή σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει συνδυασμό πολλών παραγόντων (π.χ κόστος και το βεληνεκές του συστήματος). Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον οι στρατιωτικές τεχνολογίες λέιζερ δεν αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: DefenseWebTV | Παρουσίαση τεσσάρων νέων συστημάτων κατευθυνόμενης δέσμης λέιζερ – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ΥΠΑΜ, ήταν το ενδιαφέρον την Κύπρου για οπλικά συστήματα της Σερβικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το ενδιαφέρον της Σερβίας για συστήματα που κατέχει η Κύπρος…

Pin It on Pinterest

Share This