ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Littoral Combat Ship (LCS) “Independence” | Παράδοση του 4ου σκάφους από την Austal USA για το 2020 – VIDEO
Defence Redefined
Published on 21/12/2020 at 20:40

Η Austal USA παρέδωσε πρόσφατα το τέταρτο πλοίο της κλάσης Littoral Combat Ship (LCS) “Independence” στο Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. Το σκάφος με την ονομασία USS Mobile, είναι το 13ο LCS κλάσης “Independence” που παραδίδεται στο Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α και το 4ο αυτή την χρονιά. 

Διαβάστε επίσης: Littoral Combat Ship (LCS) 23 | Ολοκλήρωση των δοκιμών και προσεχώς η ένταξη του στο Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α – VIDEO

Τα τέσσερα LCS βρίσκονται επί του παρόντος σε διάφορα στάδια κατασκευής στο ναυπηγείο της Αλαμπάμα της Austal. Η μελλοντική USS Savannah (LCS 28) ετοιμάζεται για θαλάσσιες δοκιμές ενώ η συναρμολόγηση για τα μελλοντικά USS Canberra (LCS 30) και USS Santa Barbara (LCS 32) βρίσκεται σε εξέλιξη .  Τμήματα του μελλοντικού επίσης USS Augusta (LCS 34) βρίσκονται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο της Austal USA. 

Τα σκάφη LCS αποτελούν μια γρήγορη, ευέλικτη, πλατφόρμα πολλαπλών αποστολών που έχει σχεδιαστεί για λειτουργία σε σε παράκτιες περιοχές αλλά και σε ανοιχτές θάλασσες.  Έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν ασύμμετρες απειλές άρνησης περιοχής (anti-access), όπως νάρκες, μικρά και αθόρυβα υποβρύχια σκάφη και γρήγορα σκάφη επιφανείας όπως πυραυλάκατους. 

Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α έχει αναθέσει σε δύο εταιρείες την κατασκευή δύο διαφορετικών σκαφών LCS. Η μια κλάση, η Freedom κατασκευάζεται από την Lockheed Martin και η δεύτερη η κλάση Independence σχεδιάστηκε από την Bath Iron Works (BIW) της General Dynamics ενώ η Austal USA, θυγατρικής της Austal Αυστραλίας κατασκευάζει το αλουμινένιο τριμαράν των 127 μέτρων.

Η πρώτη παραγγελία για το πρωτότυπο της Independence ανατέθηκε στην ομάδα BIW και Austal LCS τον Οκτώβριο του 2005 και μια σύμβαση για ένα δεύτερο στην BIW και Austal LCS τον Μάιο του 2009. Τον Δεκέμβριο του 2010, η Austal ως κύριος ανάδοχος, έλαβε συμβόλαιο αξίας άνω των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή έως και 10 επιπλέον LCS Independence με την συνολική αγορά να ανέρχεται σε 19 σκάφη. 

Σύμφωνα με την κατασκευαστρια εταιρεία ανά πάσα στιγμή, τουλάχιστον έξι LCS βρίσκονται ταυτόχρονα σε διάφορα στάδια κατασκευής στις προηγμένες εγκαταστάσεις της Austal στο Mobile της Αλαμπάμα. 

Γενικά χαρακτηριστικά LCS Independence: 

  • Αυτονομία: 4000 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 14 κόμβων
  • Μήκος: 127.10 μέτρα 
  • Βύθισμα: 4,5 μέτρα
  • Χωρητικότητα καταστρώματος: 2 x ελικόπτερα SH-60
  • Πλήρωμα: 40 άτομα 
  • Αποστολές: ASW (Ανθυποβρυχιακός πόλεμος) , SUW (κατά στόχων επιφανείας), MIW (κατά ναρκών)
  • Κύριοι κινητήρες: 2 x GE LM2500
  • Ταχύτητα: Μέχρι 40 κόμβοι 
  • Χωρητικότητα υποστέγου (Hangar): Δύο ελικόπτερα MH-60 ή ένα ελικόπτερο MH-60 και τρια μη επανδρωμένα εναέριο οχήματα (M-8Β)

Εξοπλισμός και αισθητήρες

Το πλοίο διαθέτει το σύστημα αυτοπροστασίας SeaRAM της Raytheon το οποίο είναι εγκατεστημένο στην οροφή του υπόστεγου. Διαθέτει επίσης ένα πυροβόλο Μκ110 57 χιλ της BAE Systems και τέσσερις σταθμούς για πολυβόλα 0,50’’. Πέραν αυτών διαθέτει 24 βλήματα Hellfire 114L, δυνατότητα για εκτόξευση βλημάτων NSM για προσβολή στόχων σε αποστάσεις μέχρι τα 185 χλμ και το σύστημα δολωμάτων Nulka (ομοίως με την LCS Freedom).

Τα πλοία κατηγορίας Independence διαθέτουν μεταξύ άλλων τρισδιάστατο ραντάρ Sea Giraffe, σύστημα FLIR SeaStar Safire και σύστημα μάχης της Northrop Grumman. 

Διαβάστε επίσης: 

“GHOST” | Το επαναστατικό σκάφος που έμεινε στο ράφι – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This