ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Iron Sting | Το καινοτόμο πυρομαχικό όλμου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων με καθοδήγηση laser και GPS – VIDEO
Defence Redefined
Published on 14/03/2021 at 19:12

Το τμήμα έρευνας και καινοτομίας του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ αποκάλυψε σήμερα το “Iron Sting”, ένα καινοτόμο πυρομαχικό όλμου. 

Το “Iron Sting” είναι ένα βλήμα 120 χιλ το οποίο χρησιμοποιεί καθοδήγηση από δέσμη laser και σύστημα GPS για να προσβάλει στόχους με ακρίβεια και για περιορίσει τις παράπλευρες απώλειες.   

Μπορεί να τοποθετηθεί σε Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) ή οχήματα SUV 4×4 τόσο για χρήση σε ανοιχτό πεδίο όσο και για αστικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: MLRS Tamnava | Μεγάλη ισχύς πυρός με δυνατότητα βολής ρουκετών 122 και 262 χιλιοστών

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, η ακρίβεια του συστήματος θα μειώσει την πιθανότητα παράπλευρων απωλειών και θα αποτρέψει τραυματισμό σε αμάχους, εξοπλίζοντας τα τάγματα με ακριβή οργανικά πυρά υποστηρίξεως.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Elbit Systems χρησιμοποιώντας δύο συστήματα όλμων. Το ένα αφορούσε το σύστημα CARDOM (Computerised Autonomous Recoil Rapid Deployment Outrange Mortar) γνωστό και ως “Keshet” το οποίο ήταν εγκατεστημένο σε αναβαθμισμένα ΤΟΜΠ Μ113 και το σύστημα “Hanit” (Spear MK II), το οποίο εγκαταστάθηκε σε ένα SUV 4X4. 

Το καινοτόμο πυρομαχικό  “Iron Sting” αξίζει να αναφερθεί ότι αποτελεί προϊόν έρευνας και ανάπτυξης 10 ετών και σύμφωνα με τον επικεφαλή του Τμήματος Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Άμυνας, Ταξίαρχο Γιανίβ Ρότεμ (Yaniv Rotem) αναμένεται να φέρει επανάσταση στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Μέχρι σήμερα συμπληρώνει “η δυνατότητα πυρών ακριβείας περιοριζόταν μόνο σε κτυπήματα από αέρα και πυραυλικά συστήματα”.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας σειράς δοκιμών στο νότιο Ισραήλ, αναμένεται να αρχίσει η παραγωγή του πυρομαχικού με σκοπό την προμήθεια των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Με πληροφορίες από: i24news, Υπουργείο Άμυνας Ισραήλ – mod.gov.il

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Παρουσιάστηκε η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του Iron Dome – Θα ενσωματωθεί σε πολεμικά πλοία – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This