IMDEX 2023 | Η Rheinmetall παρουσιάζει την νέα πλατφόρμα ναυτικής συνθετικής εκπαίδευσης Total Ship Trainer
Defence Redefined
Published on 06/05/2023 at 18:13

Στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας IMDEX στη Σιγκαπούρη, η Rheinmetall αποκάλυψε την νέα πλατφόρμα ναυτικής συνθετικής εκπαίδευσης “Total Ship Trainer”.

Πρόκειται για μια πλήρως δικτυωμένη και ολοκληρωμένη λύση για τη ρεαλιστική επίγεια εκπαίδευση ενός ολόκληρου πληρώματος πλοίου, το οποίο θα παραδοθεί στο Ναυτικό της Ταϊλάνδης τον προσεχή Αύγουστο μετά τις τελικές διαδικασίες αποδοχής, που θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με την Rheinmetall μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα ισούται με άρτια εκπαίδευση, η οποία στις μέρες μας αντιμετωπίζει αντικειμενικά εμπόδια εξαιτίας των περιορισμένων οικονομικών πόρων, της μειωμένης διαθεσιμότητας πλοίων για εκπαιδευτικούς σκοπούς και της ανάγκης του πληρώματος για περιόδους ανάπαυσης.

Οι αντιλήψεις σχετικά με την αποστολή και την επάνδρωση για σύγχρονες και πολύπλοκες πλατφόρμες μάχης επιφανείας απαιτούν μια νέα και καινοτόμο προσέγγιση για την επιχειρησιακή προετοιμασία. Η πρόκληση είναι να δημιουργηθεί μια ολιστική εκπαίδευση πληρώματος υπό πραγματικές συνθήκες σε μια συνθετική πραγματικότητα. Έτσι, μια νέα γενιά ναυτικών προσομοιωτών προσφέρει μια αλληλοεξαρτώμενη εκπαίδευση πληρώματος σε ένα πλήρως ενσωματωμένο περιβάλλον προσομοίωσης.

Το υπόψη σύστημα της Rheinmetall ενσωματώνει διαφορετικούς εκπαιδευτές ομάδων στην πλήρη εκπαίδευση αποστολής, λαμβάνοντας υπόψη τα κύρια καθήκοντα σε ένα κοινό πολεμικό πλοίο. Αντίστοιχα, αντιπροσωπεύονται οι ακόλουθοι χώροι επιχειρησιακής δράσης: Γέφυρα, Κέντρο Πληροφοριών Μάχης, Σταθμός Ελέγχου Μηχανικών, Σταθμός Ζημιών Μάχης και Εικονικό πλοίο για τοπικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Realiscape | Μια εταιρεία με τεχνολογικό και καινοτόμο DNA με έδρα την Πάτρα

Τον Ιούλιο του 2021, ανατέθηκε στην Rheinmetall Electronics η σύμβαση για την κατασκευή του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποστολής της Ταϊλάνδης (Naval Mission Training Center – NMTC). Σε αυτό το έργο, η Rheinmetall δεν προμηθεύει μόνο τους προσομοιωτές, αλλά είναι επίσης υπεύθυνη για την κατασκευή του διώροφου κτιρίου εκπαίδευσης στη ναυτική βάση στο Sattahip της Ταϊλάνδης. Το έργο περιλαμβάνει επίσης διασύνδεση με άλλες εγκαταστάσεις του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης και την εκπαίδευση του διδακτικού προσωπικού.

Το διώροφο NMTC περιλαμβάνει 20 συστήματα προσομοιωτών σε διαμορφώσεις “πλήρους αποστολής” (full-mission) και “μερικής εργασίας” (part-task), όλα διαχειριζόμενα από μία συγκεντρωτική περιοχή εκπαιδευτών, καθώς και τέσσερις εκπαιδευτές παρόντες στις αίθουσες μαζί με μία αίθουσα ενημέρωσης/ανασκόπησης.

Ο ένας από τους δύο ορόφους του νέου κτιρίου φιλοξενεί όλους τους προσομοιωτές που αναφέρονται παραπάνω, οι οποίοι είναι δικτυωμένοι μεταξύ τους έτσι ώστε όλες οι σχετικές ομάδες ενός πλήρους πληρώματος πλοίου να μπορούν να εκπαιδεύονται μεταξύ τους ταυτόχρονα. Υπεύθυνο για αυτήν την εξαιρετικά υψηλή απόδοση προσομοίωσης είναι ένα νέο σύστημα διακομιστή που βασίζεται σε εικονικούς διακομιστές υψηλής απόδοσης.

Διαβάστε επίσης: Realiscape | H σύγχρονη εκδοχή του “Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις”

Συνολικά, το NMTC μπορεί να εκπαιδεύσει πλήρως ολόκληρο το πλήρωμα δύο πλοίων διαφορετικής κλάσης σε διαφορετικά επιχειρησιακά σενάρια και έως και έξι πλοία, που συνεργάζονται χρησιμοποιώντας εκπαιδευτές μερικών εργασιών (part-task).

Εκτός από την ενσωμάτωση του συστήματος, η εκπαίδευση εκπαιδευτών ναυτικού της Ταϊλάνδης έλαβε χώρα στη Γερμανία από τον Οκτώβριο του 2022 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε όλους τους μεμονωμένους προσομοιωτές της διαμόρφωσης Total Ship Trainer και στο σύστημα διακομιστή τον Ιανουάριο του 2023. Στη συνέχεια, το σύστημα εκπαίδευσης ήταν αναβαθμίστηκε ξανά όσον αφορά τις απαιτήσεις χρήστη του πελάτη.

Στα μέσα Απριλίου ολόκληρο το σύστημα μεταφορτώθηκε και μεταφέρθηκε δια της θαλάσσης στη ναυτική βάση Sattahip, όπου ξεκίνησε η ενσωμάτωση του συστήματος. Η τελική παραλαβή από τον πελάτη έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2023 με την επίσημη παράδοση να προγραμματίζεται για τον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης: Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης | Εξομοιωτές κατασκευασμένοι από από το προσωπικό του ΚΕΑΤ – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This