ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Gripen E | Είσοδος στη φάση σειριακής παράδοσης για τις Πολεμικές Αεροπορίες της Βραζιλίας και της Σουηδίας
Defence Redefined
Published on 27/11/2021 at 15:00

Στις 24 Νοεμβρίου, η Saab πραγματοποίησε συνάντηση υψηλού επιπέδου με αρμόδιες αρχές από τη Βραζιλία και τη Σουηδία για την παρουσίαση των πρώτων έξι αεροσκαφών Gripen E σειριακής παραγωγής, τα οποία “εγκατέλειψαν” το εργοστάσιο και εισήλθαν στη φάση παράδοσης. Οι αντιπροσωπείες και από τις δύο χώρες είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν κοινές δραστηριότητες που θα είναι επωφελείς για το πρόγραμμα Gripen.

Σύμφωνα με τη Saab, στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Στρατηγός Carlos de Almeida Baptista Junior, Διοικητής της Βραζιλικής Αεροπορίας, Υποστράτηγος Carl-Johan Edström, Διοικητής της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας, Micael Johansson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Saab, και Jonas Hjelm, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Saab business area Aeronautics.

“Αυτές οι παραδόσεις αποτελούν σημαντικό μέρος της ενίσχυσης των δυνατοτήτων μας και της υπεράσπισης της Σουηδίας. Το JAS 39 E Gripen θα αυξήσει την αμυντική ικανότητα της Σουηδίας, επιτρέποντάς μας να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη και τακτικά ανώτερη Πολεμική Αεροπορία σε κάθε κατάσταση”, δήλωσε ο Υποστράτηγος Carl-Johan Edström, Διοικητής της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης: SAAB | Νέα παραγγελία από Σουηδία για υποβρύχια A-26

“Είναι χαρά να παρακολουθώ την εκπλήρωση ενός ακόμη βήματος στη διαδικασία παράδοσης του αεροσκάφους F-39 Gripen, το οποίο θα οδηγήσει στην εξέλιξη της μαχητικής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας. Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει ένα νέο τεχνολογικό επίπεδο για τη Βραζιλία και είναι θεμελιώδους σημασίας για την ανάπτυξη της Βάσης της Βιομηχανικής Άμυνας μας”, δήλωσε ο στρατηγός Carlos de Almeida Baptista Junior, Διοικητής της βραζιλιάνικης Πολεμικής Αεροπορίας.

“Η έναρξη της φάσης σειριακής παράδοσης με αυτά τα τέσσερα αεροσκάφη για την Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας και δύο για τη Σουηδική Πολεμική Αεροπορία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα για το πρόγραμμα Gripen. Δείχνει ότι έχουμε ένα ώριμο προϊόν και ότι εκπληρώνουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις”, δήλωσε ο Micael Johansson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Saab. “Όλο αυτό κατέστη δυνατό χάρη στους έξυπνους τρόπους εργασίας μας, τις καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής και τη στενή συνεργασία με τους πελάτες”, πρόσθεσε.

Κατά την επίσκεψη στη Saab, αρκετά αεροσκάφη σειριακής παραγωγής και δοκιμής παρουσιάστηκαν στις αρχές, οι οποίες είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον νέο προσομοιωτή εκπαίδευσης αποστολών Gripen και να δουν μια εναέρια επίδειξη με σουηδικά και βραζιλιάνικα αεροσκάφη Gripen.

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του Gripen περιλαμβάνουν:

  • Μήκος: 15,2 μέτρα 
  • Πλάτος: 8,6 μέτρα
  • Μέγιστο βάρος απογείωσης: 16500 κιλά
  • Μέγιστη ώθηση: 98 κόμβοι
  • Πυλώνες οπλισμού: 10
  • Χρόνος Ετοιμασίας για μάχη (Combat turnaround): 10 λεπτά
  • Ανεφοδιασμός στον αέρα: Ναι
  • Πυροβόλο Mauser BK 27 χιλ: Ναι 

Διαβάστε επίσης: Saab | Υποβολή Τελικής και Βέλτιστης Πρότασης για το πρόγραμμα ΗΧ της Φινλανδίας – Infographics

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This