F-35 | Η Lockheed Martin και η Northrop Grumman υπέγραψαν Επιστολή Προθέσεων με τη Rheinmetall
Defence Redefined
Published on 18/02/2023 at 20:20

Η Lockheed Martin και η Northrop Grumman υπέγραψαν επιστολή προθέσεων (Letter Of Intention) με τη Rheinmetall AG ως μια στρατηγική πηγή προμήθειας μεγάλων συγκροτημάτων για το F-35.

Αυτή η πιθανή συνεργασία θα δημιουργήσει μια δεύτερης γραμμής ολοκληρωμένης συναρμολόγησης IAL-Integrated Assembly Line του κεντρικού τμήματος της ατράκτου του F-35 στη Γερμανία, επεκτείνοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία στο πρόγραμμα F-35, παρά το γεγονός ότι η Γερμανία συμμετέχει ως ένας από τους τρεις κύριους εταίρους στο πρόγραμμα FCAS (Future Combat Air System / Système de combat aérien du future) μέσω της Airbus, μαζί με την Dassault Aviation και την Indra Sistemas.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γραμμή συναρμολόγησης μερών της ατράκτου στη Γερμανία θα είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για F-35. Έτσι, το πρόγραμμα F-35 συνεχίζει να βασίζεται σε αυτές τις συνεργασίες αξιοποιώντας εταιρείες με τις κατάλληλες τεχνικές δυνατότητες.

Διαβάστε επίσης: F-35 | “Ναι” Μενέντεζ για την πώληση στην Ελλάδα

Η γερμανική βιομηχανία έχει συμβάλει στο πρόγραμμα F-35 από την έναρξή του το 2001 και η Lockheed Martin συνεχίζει να διερευνά ενεργά πρόσθετες ευκαιρίες βιομηχανικής συμμετοχής που θα επιτρέψουν συνεργασίες σε ολόκληρη τη γερμανική βιομηχανία και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην κατασκευή, συντήρηση, εκπαίδευση, έρευνα και ανάπτυξη των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς.

Αυτή η συνέργεια μπορεί να ανοίξει το δρόμο για συμμετοχή στο πρόγραμμα πιθανών νέων πελατών F-35, όπως η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: State Department | Έγκριση για πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 και στρατιωτικού εξοπλισμού στη Γερμανία

Η Γερμανία ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι σχεδιάζει να αγοράσει 35 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 για να αντικαταστήσει τα γηρασμένα μαχητικά αεροσκάφη Tornado.

Ωστόσο, η τρέχουσα εξέλιξη είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι η Γερμανία δεν είναι μέλος της ομάδας εταίρων του προγράμματος και έχει λάβει μεγαλύτερα αντισταθμιστικά οφέλη από χώρες που έχουν παραγγείλει παρόμοιο ή μεγαλύτερο αριθμό Lightning II, όπως η Πολωνία, η Ελβετία ή Φινλανδία.

Μέχρι σήμερα, το F-35 επιχειρεί από 37 βάσεις και πλοία σε όλο τον κόσμο, με εννέα κράτη να χρησιμοποιούν F-35 στο έδαφος τους. Υπάρχουν περισσότερα από 890 F-35 σε υπηρεσία σήμερα, με περισσότερους από 1.890 πιλότους και 13.570 συντηρητές εκπαιδευμένους στο αεροσκάφος.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε μάλιστα η έναρξη της συναρμολόγησης του 1000ου F35 μετά την παράδοση από την BAE Systems του τμήματος της πίσω ατράκτου (aft fuselage). Το πρόγραμμα του F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) σημειώνεται ότι άρχισε το 2005.

Διαβάστε επίσης: ΕΑΒ | Σχέδιο για τη διχοτόμηση και την ιδιωτικοποίηση της με εισαγωγή στρατηγικού εταίρου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This