ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F-16 Viper | Εγινε η πρώτη πτήση του αναβαθμισμένου ελληνικού αεροσκάφους
Defence Redefined
Published on 18/01/2021 at 09:42

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας F-16, σε έκδοση Viper, που έχει αναληφθεί από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και τη Lockheed Martin, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη δοκιμαστική πτήση του αναβαθμισμένου πλέον αεροσκάφους.

Διαβάστε επίσης: Lockheed Martin | Το Ατρακτίδιο λέιζερ είναι εδώ. Δυνητική επιλογή για τα F-16V – VIDEO

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης διεξήχθη ο έλεγχος των αναβαθμισμένων συστημάτων του αεροσκάφους με απόλυτη επιτυχία, δίδοντας έτσι το έναυσμα για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών και των υπολοίπων προς αναβάθμιση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εργασίες αναβάθμισης υλοποιήθηκαν εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος,  χωρίς καμία παρέκκλιση», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

«Στις δύσκολες συνθήκες που οφείλονται στη μακρά περίοδο της πανδημίας COVID-19,  η παραγωγική δραστηριότητα της ΕΑΒ παρέμεινε ενεργή, προσηλωμένη στο στόχο της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων ο οποίος επετεύχθη με απόλυτη συνέπεια. Αναφορικά δε με τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής, αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό και όλους τους συμμετέχοντες, τονίζοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ Lockheed Martin, ΕΑΒ και Πολεμικής Αεροπορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Το πρώτο F16 Viper στους Ελληνικούς Ουρανούς!! Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ακόμη πιο ψηλά!!! Οι ουρανοί είναι δικοί μας!!! «Αιέν Υψικρατείν»,» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό στο τουίτερ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Διαβάστε επίσης: Lockheed Martin | Τα ελληνικά F-16V θα είναι τα πιο προηγμένα F-16 σε όλη την Ευρώπη – Infographics

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This