Exness | Δώρισε έξι drone πυρανίχνευσης στο Τμήμα Δασών – Φωτογραφίες & VIDEO
Andreas Pogiatzi
Published on 14/11/2023 at 17:40

Τη δεύτερη φάση της δέσμευσης της, για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στη Κύπρο, με τη δωρεά έξι εξειδικευμένων drones πυρανίχνευσης στο Τμήμα Δασών, ανακοίνωσε η εταιρεία Exness, με έδρα τη Λεμεσό.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου όπου οι βασικοί παρευρισκόμενοι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενημερώθηκαν για τα δύο drones που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, με το τρίτο να αναμένεται για παράδοση στις αρχές του 2024.

Η συνεισφορά της Exness, αποτελεί μέρος της δέσμευσης ύψους €300,000, με σκοπό την αναβάθμιση της ικανότητας του Τμήματος Δασών για την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα drones με τα οποία ενισχύθηκε το Τμήμα Δασών, αναπτύχθηκε εγχώρια από το Εργαστήριο Έρευνας Μη Επανδρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Κύπρου, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών για πυρανίχνευση. 

Επιπλέον, η Exness θα χορηγήσει τη λειτουργία των drones από τρεις εκπαιδευμένους πιλότους για την περίοδο δύο ετών.

Η πρώτη φάση της δέσμευσης της Exness περιλάμβανε τη δωρεά έξι πυροσβεστικών οχημάτων στο Τμήμα Δασών, ενός φορτηγού με αντλία νερού στην τοπική κοινότητα της Επταγώνιας, και δενδροφυτεύσεις στις πληγείσες περιοχές. Μέχρι στιγμής, η δωρεά της Exness προς το Τμήμα Δασών έχει ήδη ξεπεράσει τις €600,000, ποσό διπλάσιο από αυτό της αρχικής δέσμευσης.

Διαβάστε επίσης: Τμήμα Δασών | Ξεκίνησαν περιπολίες για πυρκαγιές τα UAVs – Φωτογραφίες

Ο Martin Thorvaldsson, Exness Head of Community, δήλωσε “Το αυξανόμενο πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Μέσω της συνεχούς συνεισφοράς μας όμως, έχει σημειωθεί αξιόλογη πρόοδος. Η δωρεά των drones εξοπλίζει το Τμήμα Δασών με τεχνολογικά προηγμένα εργαλεία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ριζικά. Με αυτή την τεχνολογία, η ανίχνευση των δασικών πυρκαγιών και η ειδοποίηση για την ακριβή τοποθεσία αναβαθμίζει τις λειτουργίες του Τμήματος. Σε συνδυασμό με την πρώτη φάση της δωρεάς μας πέρσι, καταφέρνουμε να μειώσουμε κατά πολύ τους χρόνους ανταπόκρισης και βελτιώνουμε τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Συνεχίζουμε τη δέσμευση και τη συνεργασία μας με το Τμήμα Δασών και το Κυπριακό Ινστιτούτο για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός πιο αποτελεσματικού μοντέλου προστασίας των δασών μας και της φύσης μας.”

Ο καθηγητής Jean Sciare, Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Κλίματος και Ατμόσφαιρας και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Έρευνας Μη Επανδρωμένων Συστημάτων στο Κυπριακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας σχολίασε “Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία μας με το Τμήμα Δασών και την Exness στις κοινές μας προσπάθειες για καλύτερη παρακολούθηση και προστασία των δασών της Κύπρου. Η πρωτοποριακή τεχνολογία των drones που αναπτύξαμε είναι προσαρμοσμένη για να διασφαλίζεται η αντοχή και η ευελιξία τους μέσα σε δύσκολο δασικό περιβάλλον. Στο Κυπριακό Ινστιτούτο παραμένουμε δεσμευμένοι στη συνέχιση της στήριξής μας προς το Τμήμα Δασών ενάντια στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών, παρέχοντας τεχνολογικές λύσεις και εκπαίδευση έτσι ώστε να επιταχυνθεί η ευρεία υιοθέτησή τους σε όλη την Κύπρο.”

Διαβάστε επίσης: Κυπριακά UAS | Και όμως γίνεται σοβαρή δουλειά από το Ινστιτούτο Κύπρου – Φωτογραφίες & VIDEO

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία, στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

Pin It on Pinterest

Share This