EUROSATORY 2022 | Το ISV της GM Defense συγκεντρώνει το ενδιαφέρον – VIDEO
Defence Redefined
Published on 31/07/2022 at 13:00

Το ντεμπούτο της, στην αμυντική έκθεση Eurosatory στο Παρίσι, έκανε η GM Defense International, το διεθνές τμήμα της GM Defense με έδρα τις ΗΠΑ.  

Πρόκειται για εταιρεία, θυγατρική της General Motors, η οποία δραστηριοποιείται πλέον στον τομέα της άμυνας, μετά τον διαγωνισμό για την κατασκευή των οχημάτων Infantry Squad Vehicle (ISV), μαζί με άλλες εταιρείες.  

Οι στρατιωτικές δυνατότητες των οχημάτων που προσφέρει η GM Defense, συγκεντρώνουν παγκόσμιο ενδιαφέρων, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία ανέδειξε τις σύγχρονες επιχειρησιακές ανάγκες που πρέπει να πληρούν τα οχήματα πεζικού.  

Συγκεκριμένα, το κενό που καλούνται πλέον να αναπληρώσουν τα επιτελεία σε όλο τον κόσμο, είναι η τακτική κινητικότητα και η ταχύτητα που προσφέρουν τα οχήματα ISV της GM, με αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής, να ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα οχήματα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η GM, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την προμήθεια νέου ελαφρού οχήματος για τις ανάγκες του καναδικού στρατού, όχημα που θα βασίζεται στο πλαίσιο του Chevy Silverado, με μεγαλύτερο πλαίσιο από το ISV του Στρατού των ΗΠΑ, το οποίο βασίζεται στο Chevy Colorado  ZR2.

Αρχικά, η εταιρεία επρόκειτο να παραδώσει 649 δείγματα GM ISV στον στρατό των ΗΠΑ με κόστος 214,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με την κρατική σύμβαση που ανατέθηκε τον Ιούνιο του 2020, έχοντας την ικανότητα να παράγει έως και 2.065 οχήματα περίοδο οκτώ ετών εάν παραστεί ανάγκη.

Στην έκθεση Eurosatory, η εταιρεία παρουσίασε το ISV, βασισμένο στο πλαίσιο Chevy Silverado, το οποίο δύναται να φέρει δύο πολυβόλα M240, στα πλαϊνά μέρη του οχήματος.  

Μπορεί να μεταφερθεί με ελικόπτερο UH-60 Black Hawk ή CH-47 Chinook, ενώ μπορεί να φέρει εις πέρας αποστολές shoot & scoot, με αντιαρματικούς πυραύλους αλλά και αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης σε προκεχωρημένες θέσεις. Ο ανοικτός σχεδιασμός του επιτρέπει την εύκολη έξοδο και είσοδο και μπορεί να μεταφέρει έως και εννέα επιβάτες, με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου μέχρι και 5 τόνων. Διατίθεται επίσης και ως νοσοκομειακό όχημα (MEDEVAC). 

Γενικά χαρακτηριστικά: 

  • Κινητήρας: Duramax turbo-diesel 2.8L LWN I4
  • Αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων
  • Τετράτροχη κίνηση με λειτουργία Hi/Lo

H GM παρουσίασε επίσης την επιλογή, αποκλειστικής ηλεκτρικής κίνησης ( Electric Light Tactical Vehicle), στη βάση της μπαταρίας Ultium, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου. Επί του παρόντος, αυτή η έκδοση, δεν έχει εισέλθει σε γραμμή παραγωγής αλλά είναι υπό δοκιμές.

Διαβάστε επίσης: Hanwha Defense | Επιτυχής ολοκλήρωση των δοκιμών για τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Redback IFV

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών και νεοσύλλεκτους καταδρομείς…

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Pin It on Pinterest

Share This