Υπόγεια ναυτική βάση αποκάλυψε η ναυτική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης, δύο ημέρες πριν από την ανάληψη των…
Η ισραηλινή Elbit Systems ανακοίνωσε τις επιτυχείς θαλάσσιες δοκιμές του συστήματος διανομής αντιμέτρων (countermeasure dispensing system – CMDS) ηλεκτρονικού πολέμου (EW) τέταρτης γενιάς DESEAVER Mk-4.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος στην απόκριση σε πολύπλοκα σενάρια στο πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών ταυτόχρονων πυραυλικών απειλών.
Σύμφωνα με την Elbit Systems, οι δοκιμές απέδειξαν την αξιοπιστία και την προηγμένη προστασία που παρέχει το υπόψη σύστημα έναντι των εξελισσόμενων απειλών.
Το DESEAVER Mk-4 έχει σχεδιαστεί για να φέρει σε πλήρη εφαρμογή τις δυνατότητες soft-kill αντιπυραυλικής άμυνας που παρέχει η Ολοκληρωμένη Σουίτα Ηλεκτρονικού Πολέμου της Elbit (Integrated Electronic Warfare Suite).
Το σύστημα αξιοποιεί προηγμένες τακτικές εξαπάτησης και σύγχυσης για την παροχή περιμετρικής προστασίας έναντι πολλαπλών πυραυλικών απειλών από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Τα παθητικά και τα ενεργά δολώματα που εκτοξεύονται από κάνιστρα επιλέγονται από αντιβαλλιστικά δεδομένα αλγορίθμων για ακριβή εντοπισμό θέσης και συγχρονισμό.
Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, το DESEAVER Mk-4 μπορεί να εκτοξεύσει πιο προηγμένα δολώματα και είναι πιο συμβατό με άλλα συστήματα EW, ενώ μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως με άλλα συστήματα μάχης πλοίων.
Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και προστασίας AMPS για ελικόπτερα από την HENSOLDT
Με βάση την προηγούμενη εμπειρία, το τέταρτης γενιάς DESEAVER παρέχει αξιοσημείωτη ευελιξία και εύρος αμυντικής κάλυψης 360°, αυξάνοντας σημαντικά την επιβιωσημότητα των σκαφών επιφανείας.
Το σύστημα DESEAVER Mk-4 αξιολογεί και ταξινομεί κάθε απειλή μέσω συνεχούς λήψης δεδομένων απειλών από διάφορους επί του σκάφους αισθητήρες, και δημιουργεί μια μοναδικό αμυντικό σχέδιο προσαρμοσμένο στη συγκεκριμένη απειλή και βασισμένο στο τακτικό δόγμα του πελάτη. Στην πραγματικότητα, το αμυντικό σχέδιο βασίζεται στο αρχείο δεδομένων πυραύλων (Προκαθορισμένο πίνακα δεδομένων από τον πελάτη) για να προσαρμόζεται σε κάθε συγκεκριμένη απειλή.
Διαβάστε επίσης: MUSS | Η soft-kill λύση της Hensoldt έναντι των συστημάτων hard-kill
Διαμορφώσεις εκτοξευτών
Το DESEAVER Mk-4 προσφέρει 3 διαμορφώσεις εκτοξευτών:
- Σταθερός (Fixed Rocket Launcher Unit – FRLU)
- Περιστρεφόμενος (Rotating Rocket Launcher Unit – RRLU)
- Σταθεροποιημένος (Stabilized Rocket Launcher Unit – SRLU)
Κάθε διαμόρφωση μπορεί να περιλαμβάνει οποιονδήποτε συνδυασμό των παραπάνω εκτοξευτών, οι οποίοι μπορούν όλοι να προσαρμοστούν σε διαφορετικούς τύπους πυραύλων και δολωμάτων. Η διαμόρφωση ορίζεται ανάλογα με τον τύπο του πλοίου και τις απαιτήσεις του πελάτη.
Συγκεκριμένα, οι σταθεροί εκτοξευτές είναι εγκατεστημένοι σε πολλές θέσεις στο κατάστρωμα για να παρέχεται η μέγιστη αμυντική κάλυψη για το πλοίο με τυπική χωρητικότητα 12 ως 24 δολώματα.
Οι περιστρεφόμενοι εκτοξευτές, τυπικής χωρητικότητας 24 δολωμάτων, μπορούν να περιστρέφονται γρήγορα στην απαιτούμενη γωνία αζιμούθιου εκτόξευσης, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη άμυνα 360° στο πλοίο. Τα κάνιστρα του εκτοξευτή είναι τοποθετημένα σε ένα σταθερό υψόμετρο και μπορούν να εγκατασταθούν σε διαφορετικές γωνίες ύψους.
Ο σταθεροποιημένος εκτοξευτής έχει μεγάλη δυνατότητα ελιγμών υψηλής ταχύτητας τόσο σε γωνία αζιμούθιο όσο και σε υψόμετρο που ξεπερνά τις συνθήκες της θάλασσας (pitch and roll).
Τεχνικά χαρακτηριστικά DESEAVER Mk-4 (RRLU) / (SRLU):
- Βάρος (χωρίς ωφέλιμο φορτίο): 700 κιλά / 800 κιλά
- Μέγιστο βάρος ωφέλιμου φορτίου: 900 κιλά / 900 κιλά
- Κάλυψη γωνίας αζιμούθιου: ±170º / ±170º
- Κάλυψη καθ’ ύψος: N/A / 5º-70º
- Ταχύτητα γωνίας αζιμούθιου: 60º/δ / 60º/δ
- Ταχύτητα καθ’ ύψος: N/A / 40º/δ
Στο άρθρο που ακολουθεί διαβάστε και για τις διάφορες επιλογές σε συστήματα επιβιωσιμότητας για το ΠΑΘ “Ιωαννίδης” της Εθνικής Φρουράς συμπεριλαμβανομένων και λύσεων με αντίμετρα από το Ισραήλ.
Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΨΗ | Το “μοναχικό” ΠΑΘ “Ιωαννίδης”και τα αντίμετρα που μπορούν να αυξήσουν την επιβιωσημότητα του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
XT8 Sentry | Η ευέλικτη λύση της GEP για τις σύγχρονες προκλήσεις Άμυνας και Ασφάλειας
Η GEP Unmanned Tech, η εταιρεία πίσω από το καινοτόμο XT8 Sentry, είναι μια ελληνική εταιρεία με σχεδόν μία δεκαετία εμπειρίας…
Gravehawk | Το νέο αντιαεροπορικό σύστημα που στέλνει η Βρετανία στην Ουκρανία
Το σύστημα έχει μέγεθος ενός εμπορευματοκιβωτίου και είναι συμβατό με την χρήση πυραύλων αέρος-αέρος που έχουν ήδη στην κατοχή τους…
Ιράν | Υπόγεια ναυτική βάση με σκάφη με πυραύλους
Υπόγεια ναυτική βάση αποκάλυψε η ναυτική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης, δύο ημέρες πριν από την ανάληψη των…
Στο Ισραήλ για την κυβερνοασφάλεια και την ενίσχυση του οικοσυστήματος των Startups, ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία
Ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία, κ. Δημήτρης Σκουρίδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ισραήλ από τις…
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – SubSea Craft | Υπογραφή συμφωνίας για την ανάπτυξη κέντρου ναυτιλιακής καινοτομίας στην Ελλάδα
Με την παρουσία της A.E. του πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, κυρίου Μάθιου Λοντζ, υπεγράφη τις προάλλες στον Σκαραμαγκά μνημόνιο…
Ισραήλ | Επικύρωση της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα – Σε ισχύ από τις 19 Ιανουαρίου
Η ισραηλινή κυβέρνηση επικύρωσε τη συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας που προβλέπει την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς…
Χριστοδουλίδης | Θετική ανταπόκριση από ΗΠΑ για αναβάθμιση της Αεροπορικής Βάσης “Ανδρέας Παπανδρέου”
Θα έχουμε στην Κύπρο την κάθοδο Αμερικανών σε σχέση με τον σχεδιασμό της περαιτέρω αναβάθμισης της Αεροπορικής Βάσης…
Ελλάδα | Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας
Αεροσκάφος C – 130 της ΠΑ μετέφερε φορτίο συνολικού βάρους 6 τόνων που περιλάμβανε ιατροφαρμακευτικό υλικό καθώς επίσης και…