EFA GROUP | Nέες διακρίσεις στα HR AWARDS 2023
Defence Redefined
Published on 04/11/2023 at 10:49

Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της βραδιάς των HR AWARDS 2023,  υπήρξε ο ελληνικός βιομηχανικός όμιλος εταιριών αμυντικής τεχνολογίας EFA GROUP, για 3η συνεχόμενη χρονιά, αποσπώντας συνολικά 4 βραβεία.

Στον θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει πρωτοβουλίες και καινοτόμες πρακτικές στον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού, το EFA GROUP βραβεύτηκε σε 4 σημαντικές κατηγορίες στα HR AWARDS 2023, που διοργανώθηκαν την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο InterContinental από την Boussias. 

Διαβάστε επίσης: EFA GROUP | Συμπλήρωσε εξαγωγές ύψους 600 εκ. ευρώ

Πιο συγκεκριμένα: 

1. Gold Βραβείο στην κατηγορία “Best HR Corporate Event” που βασίστηκε σε ένα καινοτόμο εγχείρημα του Ομίλου, «παντρεύοντας» την επιστήμη με την τέχνη: τη σύσταση μουσικής ορχήστρας, της EFA BAND, αποτελούμενης αποκλειστικά από στελέχη του Ομίλου. 

Η EFA BAND, αποτελούμενη από δεκαπέντε εργαζόμενους- μουσικούς και χορωδούς,  τελεί πρόβες σε ένα πλήρως εξοπλισμένο μουσικό στούντιο, υπό την καθοδήγηση επαγγελματία μαέστρου. 

Έχει ήδη προχωρήσει σε 2 συναυλίες στα πλαίσια εταιρικής εκδήλωσης για τους εργαζόμενους του Ομίλου, με τη 2η συναυλία “EFA BAND LIVE CONCERT”, που διοργανώθηκε για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου, στο ανοιχτό θέατρο στο «Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση» στις 9 Ιουνίου 2023, να αποσπά το Gold βραβείο της εν λόγω κατηγορίας.

2. Silver Βραβείο στην κατηγορία “Best Use of AI in HR” που βασίστηκε στη δημιουργία, μέσω τεχνητής νοημοσύνης, μίας σειράς από βίντεο-παρουσιάσεις με παρουσιαστή ένα ψηφιακό Avatar, τον “James”. 

Το ψηφιακό αυτό εργαλείο, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου EFA GROUP,  χρησιμοποιείται στην ψηφιακή εσωτερική πλατφόρμα –  intranet του Ομίλου, ως «καλωσόρισμα» και πρώτη γνωριμία των νέων συναδέλφων με τις εταιρίες και τα εργαλεία του Ομίλου.

3. Silver Βραβείο στην κατηγορία “Best Youth Employment – Early Careers Initiatives / Strategy” που βασίστηκε στη δημιουργία δύο εντατικών προγραμμάτων (bootcamp) προς 16 νέους επιστήμονες, οι οποίοι προσελήφθησαν εξαρχής σε μια εκ των εταιρειών του Ομίλου, για εξέλιξη των γνώσεων τους στη γραφή κώδικα και testing, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, στον τομέα του software engineering.  

Παράλληλα με την εντατική εκπαίδευση και σε αληθινές εργασιακές συνθήκες, οι νέοι συνάδελφοι εκπαιδεύτηκαν και σε χρήσιμες δεξιότητες – soft skills. 

4. Bronze Βραβείο στην κατηγορία “Best Use of Technology for Talent Acquisition” για τη χρήση και παραμετροποίηση πλατφόρμας Applicant Tracking System (ATS), η οποία έφερε αξιοσημείωτες βελτιώσεις στον κύκλο των προσλήψεων των εταιριών του EFA GROUP, όχι μόνο όσον αφορά στην εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και στην ποιότητά τους, επιτρέποντας στο HR να επικεντρωθεί σε πιο στρατηγικές πτυχές της απόκτησης ταλέντων.

Ο Γιώργος Τερζάκης, Head HR του EFA GROUP, σημείωσε σχετικά πως η τετραπλή βράβευση του EFA GROUP στα HR AWARDS 2023 αποτελεί υπέρτατη τιμή για αυτούς, γιατί αφορά στην πληθώρα των καινοτόμων δράσεων τους για την προσέλκυση νέων ταλέντων, αλλά και την εξέλιξη των ανθρώπων τους στις εταιρείες του Ομίλου. 

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι δύναμή τους είναι οι άνθρωποι τους και για αυτό το λόγο, με στρατηγικό όραμα το συνεχές upskilling και reskilling, επενδύουν κάθε χρόνο περισσότερα από 120.000€ στον τομέα της εκπαίδευσης των συναδέλφων τους, δημιουργώντας ένα “ολιστικό” πρόγραμμα επανεκπαίδευσης που αφορά όχι μόνο στις ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και σε ευρύτερα θέματα που σχετίζονται με τις ξένες γλώσσες, την ιστορία, την τέχνη, τον πολιτισμό.

Διαβάστε επίσης: EFA GROUP | Ανακοίνωση κύκλου εργασιών του 2021 και νέων στρατηγικών επενδύσεων για το 2022

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This