DSEI 2023 | MILREM ROBOTICS – EDGE GROUP – Ενσωμάτωση περιφερόμενου πυρομαχικού Hunter 2S στο THEMIS Combat UGV
Defence Redefined
Published on 14/09/2023 at 18:35

Η εσθονική Milrem Robotics, σε συνεργασία με τον όμιλο EDGE των ΗΑΕ, αποκάλυψε την τελευταία τους καινοτομία: την ενσωμάτωση ενός περιφερόμενου πυρομαχικού με ένα Μη Επανδρωμένο Όχημα Εδάφους (Unmanned Ground Vehicle – UGV).

Συγκεκριμένα, το THEMIS Combat UGV παρουσιάστηκε εξοπλισμένο με το drone αυτοκτονίας Hunter 2-S, κατασκευής της θυγατρικής εταιρείας της EDGE, της Halcon, κατά την διάρκεια της έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DSEI 2023 στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το drone Hunter 2-S είναι το πρώτο του είδους του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τεχνολογία σμήνωσης (swarming), που επιτρέπει την κοινή χρήση δεδομένων και την επικοινωνία μεταξύ πολλαπλών drones. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Διαβάστε επίσης: IDEX 2023 | Η EDGE GROUP ο κύριος μέτοχος της MILREM ROBOTICS

Ενώ το σύστημα έχει τους περιορισμούς του, όπως η σχετικά μικρή εμβέλεια του drone Hunter 2-S, παρέχει στην EDGE ένα πολύτιμο εργαλείο για πιθανές πωλήσεις στην Ευρώπη. Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία και η Πολωνία, οι οποίες επικεντρώνονται στην ενίσχυση των στρατιωτικών τους δυνατοτήτων, μπορεί να βρουν το ολοκληρωμένο σύστημα UGV και το drone αυτοκτονίας χρήσιμο αποστολές επιλογές αναγνώρισης και επίθεσης σμήνους.

Η ενσωμάτωση του suicide drone Hunter 2-S με το THEMIS Combat UGV προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το UGV μπορεί να προωθήσει τα drones αυτοκτονίας πιο κοντά στις εχθρικές γραμμές, επιτρέποντας ταχύτερη εμπλοκή με στόχους ή αποστολές αναγνώρισης αρκετά πιο πίσω από τις εχθρικές γραμμές.

Το αποδεδειγμένο σε μάχη THEMIS UGV, το οποίο αποτελεί μέρος προγραμμάτων ρομποτικής σε 16 χώρες, προορίζεται να υποστηρίξει αποβιβασμένες μονάδες πεζικού. Έρχεται εξοπλισμένο με τη συλλογή MIFIK (Milrem’s Intelligent Functions Kit), το οποίο επιτρέπει την ανεξάρτητη κινητικότητα του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των πλοηγήσεων από σημείο σε σημείο (point-to-point) και follow-me, καθώς και της ανίχνευσης και αποφυγής εμποδίων.

Διαβάστε επίσης: Το THeMIS στην Ουκρανία – Το μη επανδρωμένο όχημα της Milrem Robotics δοκιμάζεται στο πεδίο

Το HUNTER 2-S είναι ένα αυτόνομο Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (Unmanned Aerial Vehicle – UAV), που διαθέτει προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την εκτέλεση συντονισμένων αποστολών σε σμήνωση. Είναι σε θέση να ακολουθεί αυτόνομα ένα σχέδιο πτήσης, να συντονίζεται με άλλα drones στο σμήνος και να περιφέρεται (loitering), ενώ αναζητά και ταξινομεί στόχους μέχρι την εμπλοκή αυτών μέσω λειτουργίας man-in-the-loop.

Το HUNTER 2-S έχει ωφέλιμο φορτίο 2 κιλών, επιχειρησιακό υψόμετρο 500 μέτρα, ταχύτητα πλεύσης 90 χλμ/ώρα και αυτονομία 45 λεπτών.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη από τη Milrem Robotics και την EDGE GROUP καταδεικνύει τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ανάπτυξη στη μη επανδρωμένη τεχνολογία. Το ενσωματωμένο σύστημα UGV και Hunter 2-S με την έναρξη της παραγωγής του αναμένεται να προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες για αναγνώριση και προσβολή στο πεδίο της μάχης. 

Διαβάστε επίσης: THeMIS | Ο ορισμός του modularity από την Milrem Robotics στην DIMDEX 2022 | Φωτογραφίες και VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

Η Nexter, εταιρεία του ομίλου KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems), ανακοίνωσε την άφιξη του νέου τακτικού Μη Επανδρωμένου Οχήματος Εδάφους…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

Η Nexter, εταιρεία του ομίλου KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems), ανακοίνωσε την άφιξη του νέου τακτικού Μη Επανδρωμένου Οχήματος Εδάφους…

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου…

Pin It on Pinterest

Share This