ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

DSEI 2021 | Νέο “hard-kill” C-UAS σύστημα ενσωματωμένο σε τεχνολογία UGV – VIDEO
Defence Redefined
Published on 14/09/2021 at 19:15

Μία Εσθονική εταιρεία και μία Βρετανική εταιρεία συνεργάζονται προς την εύρεση λύσης για την αντιμετώπιση των απειλών που θέτουν τα Μη Επανδρωμένα Οχήματα (UAV) και τα περιφερόμενα πυρομαχικά (Loitering Munition).

Οι δυνατότητες τροχοφόρων, φορητών συστημάτων εδάφους για χρήση εναντίον Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Kinetic Counter-UAS) χρησιμοποιώντας πλατφόρμα Μη Επανδρωμένου Οχήματος Εδάφους (UGV) θα εμφανιστούν από κοινού στην Έκθεση DSEI 2021 στις 14-17 Σεπτεμβρίου από τη βρετανική MSI Defense Systems Limited και την Milrem Robotics της Εσθονίας.

 

Οι δύο εταιρείες παρουσιάζουν ένα μη επανδρωμένο όχημα εδάφους, το Milrem THeMIS, με ενσωματωμένα τηλεχειριζόμενα οπλικά συστήματα (RWS) και ηλεκτροοπτικούς αισθητήρες (EO sensors) της MSI, προβάλλοντας μία διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των μίνι-Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, των περιφερόμενων πυρομαχικών ή άλλων μικρών δύσκολα ανιχνεύσιμων αερομεταφερόμενων στόχων.

Το εν λόγω φορητό Μη Επανδρωμένο Σύστημα Εδάφους αντιμετώπισης Μη-Επανδρωμένων Αεροσκαφών δύναται να μεταφέρει οπλισμό που κυμαίνεται από πολυβόλο 7,62 χιλ. έως πυροβόλο Northrop Grumman M230 30 χιλ. και πυραύλους ελαφρού βάρους της Thales, όπως ανακοίνωσαν οι 2 εταιρίες στις 13 Σεπτεμβρίου.  

Διαβάστε επίσης: Το μη επανδρωμένο τεθωρακισμένο τύπου Χ δείχνει το μέλλον | VIDEO

Ως εκ τούτου, το UGV θα είναι σε θέση να εντοπίσει και να εμπλακεί σε μεγαλύτερες εναέριες απειλές, καθώς και επίγειους στόχους, ακόμη και αν είναι θωρακισμένοι, χωρίς να εκθέτει έναν ανθρώπινο χειριστή σε αδικαιολόγητο κίνδυνο.

Μάλιστα, ένα στέλεχος της Milrem επεσήμανε ότι στις πρόσφατες συγκρούσεις, έχει αυξηθεί η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και περιφερόμενων πυρομαχικών εναντίον διαφόρων στρατιωτικών στόχων και έτσι, η χρήση αυτού του τύπου εξοπλισμού έχει κάνει τις συγκρούσεις χαμηλού επιπέδου πιο θανατηφόρες.

Γενικά, η αξιοποίηση μη επανδρωμένων συστημάτων εδάφους με έξυπνες λειτουργίες για την αντιμετώπιση αυτών των νέων απειλών συμβάλλει στην αύξηση της προστασίας των δυνάμεων, παρέχει ευελιξία στις τακτικές μονάδες για την εμπλοκή εναέριων ή/και χερσαίων στόχων και εν τέλει μειώνει τις απώλειες ζωών.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Mission Master XT | Το νεότερο μέλος της οικογένειας των αυτόνομων UGV – VIDEO & Infographics

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This