DEFEA 2025 | Καινοτομία και έξυπνες ολοκληρωμένες λύσεις από τον όμιλο EFA GROUP
Defence Redefined
14/05/2025

Με επιτυχία  ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του EFA GROUP και των εταιρειών του, EFA VENTURES, SCYTALYS, UCANDRONE και AETHER AERONAUTICS, στη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Athens Metropolitan Expo από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2025. 

Οι εταιρείες του Ομίλου παρουσίασαν τις προτάσεις τους στους τομείς των Συστημάτων Διαχείρισης Μάχης, Συστημάτων Διοίκησης και Ελέγχου (C2),  Διαλειτουργικότητας και Μη Επανδρωμένων Εναέριων Συστημάτων,  επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή τους στην καινοτομία και τη συνεχή ανάπτυξη νέων προϊόντων και λύσεων που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται με ίδια κεφάλαια και εφαρμόζοντας μια αξιόπιστη πολιτική μακροχρόνιας υποστήριξης των προϊόντων του, ο Όμιλος EFA GROUP έχει δημιουργήσει ένα οικοσύστημα ολοκληρωμένων αμυντικών λύσεων που προέρχεται και υποστηρίζεται από μία και μόνο πηγή.  

Λειτουργώντας ουσιαστικά ως ένα «One Stop Shop» για μια ευρεία γκάμα  προϊόντων, συστημάτων και τεχνολογιών που χαρακτηρίζονται από διαλειτουργικότητα, ο Όμιλος EFA GROUP καλύπτει πολλαπλές και διαφορετικές ανάγκες όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με λύσεις προσαρμοσμένες κατάλληλα ώστε να πληρούν τις εκάστοτε προδιαγραφές.

Πιο αναλυτικά, η εταιρία SCYTALYS παρουσίασε το νέο προηγμένο σύστημα Διαχείρισης Μάχης MIMS ARMOR, σχεδιασμένο για εγκατάσταση σε στρατιωτικά οχήματα και το “Νέφος Μάχης” (Combat Cloud) για το σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων. 

Επιπλέον αυτών, η SCYTALYS  παρουσίασε την εξέλιξη των συστημάτων C2 δικής της σχεδίασης, εστιάζοντας σε έξυπνα  συστήματα αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής προστασίας, με συστημική ολοκλήρωση αισθητήρων, διοίκησης και οπλικών συστημάτων και χρήση τεχνολογιών ΑΙ και μηχανικής μάθησης.

Η εταιρία UCANDRONE, που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εξαγωγές σε ευρωπαϊκές χώρες, παρουσίασε το νέο καινοτόμο τακτικό UAS συλλογής Πληροφοριών, Επιτήρησης, Αναγνώρισης και στοχοποίησης (ISRΤ) Blackbird, ένα πλήρως αυτόνομο αερόχημα με δυνατότητα πτήσης σε σμήνος, ικανό να λειτουργεί αποτελεσματικά στα πιο απαιτητικά σενάρια μέρα και νύχτα, και να πραγματοποιεί αυτόνομη απογείωση και προσγείωση σε κινούμενα οχήματα και σκάφη. Χάρις στο μικρό του βάρος και τη δυνατότητα ταχύτατης συναρμολόγησης, το Blackbird είναι ιδανικό για χρήση από δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η AETHER AERONAUTICS παρουσίασε την εξέλιξη των επιτυχημένων εμπορικά εναέριων στόχων NMS-2 και PNS-1, εξοπλισμένους με κινητήρα Turbojet και δίχρονο εμβολοφόρο κινητήρα αντίστοιχα, οι οποίοι καλύπτουν το σύνολο των επιχειρησιακών απαιτήσεων για στόχους τόσο χαμηλών, όσο και υψηλών επιδόσεων. Τα τελευταία δύο χρόνια οι στόχοι της AETHER AERONAUTICS έχουν σημειώσει σημαντικές εξαγωγές σε 5 χώρες.

Η επιτυχημένη παρουσία του EFA GROUP συνοδεύτηκε, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από τη στρατηγική επενδυτική συμφωνία με την Acromove Inc., μια εταιρία υψηλής τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία παρουσίασε ένα από τα προϊόντα της στο περίπτερο του EFA GROUP. 

Η συνεργασία των δύο εταιρειών στοχεύει στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ενοποιημένων λύσεων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής υψηλής τεχνολογίας κάνοντας χρήση Private 5G και Edge Cloud, δημιουργώντας έτσι συνδυαστικά ένα σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος για το σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων που διευκολύνει την επικοινωνία και τη ροή κρίσιμων πληροφοριών μεταξύ στρατιωτικών μονάδων.

Διαβάστε επίσης: EFA GROUP | Συνεργασία με την Εσθονική startup Wayren

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΠΕΞ | Επαναπατρισμός Κυπρίων από Ισραήλ και Ιράν – 22 άτομα μεταφέρθηκαν με συντονισμένες προσπάθειες

ΥΠΕΞ | Επαναπατρισμός Κυπρίων από Ισραήλ και Ιράν – 22 άτομα μεταφέρθηκαν με συντονισμένες προσπάθειες

Η προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, για παροχή διευκολύνσεων σε Κύπριους πολίτες, για μετακίνησή τους σε πρώτη φάση σε χώρες γειτονικές…

ΤΑΜΣ ΗΓΕΜΩΝ 2025 | Με επιτυχία διεξήχθη η άσκηση που σχεδίασαν οι έφεδροι ΟΥΚ – Συμμετοχή εθελοντών εφέδρων και μόνιμου προσωπικού

ΤΑΜΣ ΗΓΕΜΩΝ 2025 | Με επιτυχία διεξήχθη η άσκηση που σχεδίασαν οι έφεδροι ΟΥΚ – Συμμετοχή εθελοντών εφέδρων και μόνιμου προσωπικού

Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ΗΓΕΜΩΝ 2025, την οποία σχεδίασαν έφεδροι Βατραχάνθρωποι από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου (ΣΕΒΑΚ). Στην άσκηση συμμετείχαν εθελοντές έφεδροι…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This