ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

DEFEA 2021 | UVision Air “Η Κύπρος σημαντικός συνεργάτης για το Ισραήλ” – Φωτογραφίες και VIDEO

Νάσος Κολοβός

Published on 18/07/2021 at 15:03


Η DEFENCE ReDEFiNED επισκέφθηκε το περίπτερο της ισραηλινής Uvision Air κατά την διάρκεια της DEFEA, όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος μας παρουσίασε τα προϊόντα  της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος της Uvision μας ανέφερε ότι η παρουσία της εταιρείας στην έκθεση αποτελεί μία συναρπαστική στιγμή, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα για να βγει η αγορά από την κρίση της πανδημίας του COVID-19 και να αναζωογονηθεί.

 

Ερωτηθείς για τις σχέσεις Ισραήλ – Κύπρου καθώς και τις κοινές ασκήσεις μεταξύ των Ε.Δ. των δύο χωρών ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε: 

“Η Uvision είναι μια αμυντική εταιρεία με έδρα το Ισραήλ, η οποία λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας. Βλέπουμε ότι η Κύπρος είναι ένας σημαντικός συνεργάτης μας. Θα αποτελέσει τιμή για το Ισραήλ και τη Uvision να προμηθεύουν συστήματα στην Εθνική Φρουρά και σε οποιαδήποτε μονάδα μπορεί να ενδιαφερθεί για το σύστημά μας.”

Η Uvision επικεντρώνεται στα λεγόμενα “περιφερόμενα -ή αιωρούμενα- πυρομαχικά” (loitering munition) τα οποία συνδυάζουν τα οφέλη ενός πυραύλου και ενός UAV. 

“Με την σειρά HERO είμαστε σε θέση να εκτοξεύσουμε ένα μάτι στον ουρανό και να παρέχουμε στον τακτικό χειριστή έναν αισθητήρα – όπλο, για να φέρει σε πέρας την αποστολή του, είτε σε κοντινές, είτε σε μεγαλύτερες αποστάσεις”. 

Διαβάστε επίσης: Η UVision παρουσιάζει στην DEFEA τις προηγμένες δυνατότητες των αιωρούμενων πυρομαχικών Hero-120 και Hero-400EC

Η συγκεκριμένη οικογένεια οπλικών συστημάτων περιλαμβάνει 8 διαφορετικούς τύπους περιφερόμενων πυρομαχικών:

  • Τα HERO – 20, 30 & 70 τα οποία είναι φορητά και χρησιμοποιούνται σε αποστολές μικρών αποστάσεων κατά προσωπικού και οχημάτων
  • Τα HERO – 120 & 250 για χρήση σε αποστολές μέσων αποστάσεων και ικανότητα εξουδετέρωσης θωρακισμένων οχημάτων ή θέσεων άμυνας
  • Τα HERO – 400, 900 & 1250, για χρήση στρατηγικών αποστολών μεγάλων αποστάσεων με δραματικό αντίκτυπο στον επιλεγμένο στόχο. (Για παράδειγμα το HERO – 400 μπορεί να διαπεράσει οπλισμένο σκυρόδεμα έως και 20 cm.)

HERO 400EC

Σχετικά με τα οφέλη της σειράς HERO, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως με την χρήση ενός περιφερόμενου πυρομαχικού, δεν χρειάζεται να γνωρίζεις την ακριβή θέση του στόχου πριν τον πλήξεις, ενώ παράλληλα εποπτεύεις και την περιοχή ενδιαφέροντος σου. Ένα δεύτερο όφελος είναι η δικλείδα “εγκατάλειψης αποστολής” (abort mission) κατά την οποία ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να ματαιώσει την επίθεση σε περίπτωση που αντιληφθεί αμάχους, πολίτες ή λάθος στοχοποίηση. 

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας είναι το χαμηλό ποσοστό CEP  (κυκλική πιθανότητα λάθους) με την οποία επιτυγχάνεται μεγάλη ακρίβεια και παράλληλα μειώνονται οι παράπλευρες απώλειες.

Πέραν τούτων η οικογένεια HERO σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας αποτελεί “οικογένεια συστημάτων”, δηλαδή αποτελείται από μία κοινή υποδομή επίγειας υποστήριξης για όλα τα πυρομαχικά της σειράς. Η υποδομή αυτή περιλαμβάνει: 

  • Κοινή λειτουργική μονάδα ελέγχου
  • Κοινές επικοινωνίες
  • Κοινό προσομοιωτή
  • Κοινό βοηθητικό εξοπλισμό

HERO 30, εκτοξευτής και σύστημα ελέγχου

Τα παραπάνω δίνουν στον εκάστοτε χειριστή τη δυνατότητα χρήσης όλων των πυρομαχικών της σειράς, μειώνει το συνολικό κόστος κύκλου ζωής του συστήματος και τέλος παρέχει κοινή υποδομή και εκπαίδευση στο προσωπικό συντήρησης του συστήματος.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως τα πυρομαχικά της HERO έχουν τη δυνατότητα επιστροφής, περισυλλογής και επαναχρησιμοποίησης, ενώ το ηλεκτρομαγνητικό ίχνος (RCS) είναι πολύ μικρό και ως εκ τούτου δύσκολο να εντοπιστεί (ειδικά για τις μικρές και μέσες σειρές).

Τέλος, οι αποστάσεις που καλύπτουν τα πυρομαχικά της σειράς καλύπτουν ένα εύρος από 40 μέχρι και 200 χλμ καθιστώντας τα ιδανικά για πλήξη στόχων μέσα σε εχθρικό ή άγνωστο έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Έξυπνα Πυρομαχικά | Το “BONUS” του πυροβολικού – Μια εξαιρετική επιλογή για το Κυπριακό Θέατρο Επιχειρήσεων ;

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη εργασίας από 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου, κατόπιν…

Pin It on Pinterest

Share This