ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Checkmate Su-75 | Το ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς σε ένα βίντεο που θα συζητηθεί
Defence Redefined
Published on 15/11/2021 at 20:33

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το νέο βίντεο από την Ρωσική Rostec με το ελαφρύ τακτικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Checkmate (Su-75) το οποίο έχει δημιουργηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Οι δημιουργοί του βίντεο εκθειάζουν τις δυνατότητες του ρωσικού αεροσκάφους το οποίο σε περιβάλλον CGI φαίνεται μεταξύ άλλων να εγκλωβίζει και να καταρρίπτει πέραν του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (UAV) Akinci Τουρκικής Προέλευσης και τον “αντίπαλο” του στην κατηγορία, το Αμερικανικό μαχητικό 5η γενιάς F-35. 

Όσον αφορά το UAV Akinci η απάντηση μέσω βίντεο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη μετά τα προπαγανδιστικά βίντεο των Τούρκων σχετικά με τις δυνατότητες των UAVs Bayraktar κατά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων όπως το Pantsir (δείτε σχετικό άρθρο σε σύνδεσμο πιο κάτω).

Διαβάστε επίσης: Οι Τούρκοι απαντούν στο Lancet με Akıncı UCAV, να καταστρέφει Pantsir-S1 με πύραυλο MAM-T – VIDEO

Σχετικά με το F-35, μάλλον τα δεδομένα δεν είναι τόσο απλά έτσι ώστε το οποιοδήποτε αεροσκάφος να εγκλωβίσει μαχητικό 5ης γενιάς, χωρίς αυτό βεβαίως να αποκλείεται αφού σε αερομαχία τα αντίπαλα αεροσκάφη θα έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους.

Στα λοιπά στιγμιότυπα του βίντεο μπορούμε να διακρίνουμε μια μη επανδρωμένη έκδοση του αεροσκάφους και ορισμένα από τα οπλικά συστήματα του όπως o πύραυλος αέρος-αέρος BVR (πέραν του οπτικού ορίζοντα) RVV-SD (εξαγωγική έκδοση του R-77-1). Επίσης όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο (τέλος του άρθρου) αναφέρεται ότι τα οπλικά συστήματα του Checkmate πάντα θα είναι στη διάθεση του χειριστή του μαχητικού εν αντιθέση…με τα όπλα του αντίπαλου. Περιττό να αναφέρουμε τους λοιπούς συμβολισμούς για να μην θεωρηθεί spoiler…

Το πρωτότυπο του Checkmate παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία κατά την διάρκεια του MAKS 2021 air show ενώ σύμφωνα με την Rostec το βίντεο έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την παρουσίαση του αεροσκάφους στο Dubai Airshow 2021. 

Τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του Su-75 Checkmate συνοψίζονται ως εξής: 

  • Κινητήρας: NPO Saturn Izdeliye 30
  • Μέγιστο φορτίο: 7,400 κιλά
  • Ταχύτητα: 1,8 Mach
  • Ραντάρ τύπου APAR 101KS-V
  • Αρχιτεκτονική ανοικτής υποδομής και διαγνωστικά συστήματα «Matryoska»

Το μαχητικό αναμένεται να είναι έτοιμο για παραγωγή εντός του 2023 και οι αρχικές παραδόσεις εάν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα προγραμματίζονται για το 2026-2027. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε στην πράξη αν το Checkmate αλλάζει όντως τους κανόνες του..παιχνιδιού. Ως τότε απολαύσετε το βίντεο πιο κάτω με τα όμορφα εφέ.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Ανάπτυξη διθέσιων μαχητικών πέμπτης γενιάς Su-57 για την εξαγωγική έκδοση του αεροσκάφους

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This