Chasing Dreams | Κινέζοι στρατιώτες δηλώνουν έτοιμοι να θυσιαστούν σε πόλεμο με την Ταϊβάν σε νέο ντοκιμαντέρ – VIDEO
Defence Redefined
Published on 08/08/2023 at 11:55

Η Κίνα κυκλοφόρησε ένα νέο ντοκιμαντέρ σχετικά με τις προετοιμασίες του στρατού για να επιτεθεί στην Ταϊβάν, παρουσιάζοντας στρατιώτες που δεσμεύονται να δώσουν τη ζωή τους εάν χρειαστεί, καθώς το Πεκίνο συνεχίζει να εντείνει τη ρητορική του εναντίον του αυτοδιοικούμενου νησιού.

Το “Chasing Dreams”, μια σειρά οκτώ μερών που προβλήθηκε από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό CCTV την περασμένη εβδομάδα για τον εορτασμό της 96ης επετείου του People Liberation Army (PLA), περιλαμβάνει στρατιωτικές ασκήσεις και μαρτυρίες από δεκάδες στρατιώτες, αρκετοί από τους οποίους εκφράζουν την προθυμία τους να πεθάνουν σε μια πιθανή επίθεση κατά της Ταϊβάν.

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν, μια αυτοδιοικούμενη δημοκρατία, είναι δικό της έδαφος και θα κατακτηθεί με τη βία εάν χρειαστεί.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και ο PLA δημοσιεύουν συχνά προπαγανδιστικό υλικό και βίντεο στρατιωτικών ασκήσεων. Εξυπηρετούν τον ανερχόμενο κινεζικό εθνικισμό και επιδεικνύουν στρατιωτική υπεροχή ενάντια στην Ταϊβάν και, σιωπηρά, στους δεσμούς της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ενώ οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την Ταϊβάν ως κυρίαρχη χώρα, έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν το νησί να αμυνθεί σε περίπτωση εισβολής. Τον περασμένο μήνα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 345 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ταϊβάν. Η κίνηση επικρίθηκε από το Πεκίνο.

Το επίμαχο ντοκιμαντέρ παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τις ασκήσεις του PLA, οι οποίες προσομοίωσαν χτυπήματα ακριβείας κατά της Ταϊβάν. Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν γύρω από το αυτοδιοικούμενο νησί τον Απρίλιο μετά από επίσκεψη του προέδρου της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν, στις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στα πιο δραματικά μέρη είναι οι δεσμεύσεις των στρατιωτών του PLA από διάφορες μεραρχίες να δώσουν τη ζωή τους σε μια πιθανή επίθεση στην Ταϊβάν.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται επίσης το Shandong, ένα από τα τρία αεροπλανοφόρα της Κίνας, να πλέει σε σχηματισμό μαζί με πολλά άλλα πολεμικά πλοία.

Ο PLA έχει αποστείλει επανειλημμένα το Shandong στο στενό της Ταϊβάν τους τελευταίους μήνες ως απειλή για την Ταϊβάν. Τα αεροσκάφη του PLA διέσχισαν επίσης τη μέση γραμμή του στενού – μια άτυπη ζώνη οριοθέτησης μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν – σχετικά συχνά τα τελευταία δύο χρόνια, ειδικά ως αντίδραση στις ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ Ταϊβάν και ΗΠΑ που εξόργισαν το Πεκίνο.

Διαβάστε επίσης: Ταϊβάν | Μεγάλη άσκηση για αντιμετώπιση περικύκλωσης από την Κίνα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

Η Nexter, εταιρεία του ομίλου KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems), ανακοίνωσε την άφιξη του νέου τακτικού Μη Επανδρωμένου Οχήματος Εδάφους…

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου…

Pin It on Pinterest

Share This