ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

AUSA 2021 | Η Rafael αποκαλύπτει τον νέο τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων
Defence Redefined
Published on 12/10/2021 at 16:36

Η Rafael παρουσιάζει τον νέο, τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων Samson (RCWS), επίσης γνωστό ως Katlanit, αυτή την εβδομάδα στην έκθεση AUSA 2021 για πρώτη φορά. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ενσωματωμένο RWS SAMSON έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τις απειλές του σύγχρονου πεδίου μάχης χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες, αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις.

Το SAMSON είναι εξοπλισμένο με δυνατότητα ανίχνευσης και ανταπόδοσης των εχθρικών πυρών μέσω ενός γρήγορου, ακριβούς μηχανισμού “slew to cue”. Διαθέτει μια ενιαία διεπαφή χρήστη για όλα τα υποσυστήματα, μια εγγενή καταπακτή για βέλτιστη επίγνωση της κατάστασης και θωρακισμένο σύστημα γεμίσματος πυρομαχικών για αυξημένη θνησιμότητα. 

Αυτές οι δυνατότητες δίνουν τη δυνατότητα στο SAMSON να μετατρέψει ένα ελαφρύ όχημα σε θανατηφόρο Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) ισοδύναμο με το Κύριο Άρμα Μάχης (Main Battle Tank – MBT) .

Χαρακτηριστικό του εν λόγω συστήματος είναι η δυνατότητα “All-in-One”, η οποία ενσωματώνει τα πολλαπλά συστήματα σε μια ενιαία λύση που μεγιστοποιεί την ισχύ πυρός και την κινητικότητα και παρέχει προστασία σε επίπεδο MBT. Άλλα συστήματα, που δύνανται να συνεργάζονται αρμονικά, περιλαμβάνουν τον τηλεχειριζόμενο πύργο SAMSON 30 χιλ, το ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας TROPHY APS, έναν διπλό εκτοξευτή κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων SPIKE LR2, αυτόματο πυροβόλο διαμετρήματος 30/40 χιλ με πυρομαχικά προκαθορισμένης πυροδότησης (Air-Burst Munition – ABM), πολυβόλο διαμετρήματος 7,62 χιλ, σύστημα ελέγχου πυρός και θωράκιση/προστασία έναντι βλημάτων επιπέδου STANAG 2.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η παράδοση των πυραύλων Spike LR για τα οχήματα Vilkas της Λιθουανίας

Χαρακτηριστικό της σουίτας του SAMSON είναι η ενσωμάτωση κατευθυνόμενων πυραύλων SPIKE LR 1 & 2 και η συνεργασία του με το ενεργό σύστημα προστασίας TROPHY, δύο από τις πιο προηγμένες λύσεις του Rafael.

Το SAMSON αποτελεί αδελφό σύστημα του Medium Caliber Weapon System (MCWS) της Rafael που ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία της επικρατούσας πρότασης της εταιρείας Oshkosh Defense για την ενίσχυση των οχημάτων Stryker του αμερικανικού στρατού έναντι των σύγχρονων απειλών.

Διαβάστε επίσης: Stryker A1 IM-SHORAD | Αντιαεροπορική άμυνα ενάντια σε πολλαπλές απειλές – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This